donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Akkoord over oplossing voor uitzonderlijk hoge naheffingen EU
Akkoord over oplossing voor uitzonderlijk hoge naheffingen EU

Akkoord over oplossing voor uitzonderlijk hoge naheffingen EU

  • Europa
  • De Europese ministers van Financiën hebben vrijdag tijdens de Ecofin-raad in Brussel overeenstemming bereikt over een oplossing voor de uitzonderlijk hoge naheffingen bij de afdrachten aan de Europese Unie.
  • Ministerie van Financiën
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minfin.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/nieuws/2014/11/07/akkoord-over-oplossing-voor-uitzonderlijk-hoge-naheffingen-eu.html

De Europese Commissie erkent dat de gang van zaken bij de totstandkoming van de recente naheffingen zeer ongelukkig was. Onder de EU-lidstaten is brede steun voor de noodzaak van grotere openheid over de cijfers van statistische bureaus die ten grondslag liggen aan de verdeelsleutel voor de EU-afdrachten.

De Commissie is verder bereid op verzoek van de raad van ministers te werken aan een flexibele betalingsregeling voor de naheffingen waarbij uiterlijk 1 september 2015 de laatste betaling plaatsvindt.

Daarnaast heeft de Commissie een diepgravende evaluatie toegezegd om een herhaling van deze gang van zaken te voorkomen.

Minister Dijsselbloem: “Dit is onder de gegeven omstandigheden een voor Nederland acceptabele afspraak. We verwachten nu meer openheid en zullen met de cijfers in de hand kijken hoe deze naheffing tot stand is gekomen.”

Onder de aanname dat de cijfers en berekeningen correct zijn, zal Nederland de naheffing betalen. “De mogelijkheid van flexibele betaling is een belangrijk politiek signaal. Hiermee wordt bevestigd dat we met een zeer uitzonderlijke situatie te maken hebben, die in de toekomst moet worden voorkomen”, aldus Dijsselbloem.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top