maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Akkoord over systematische controles Europese buitengrenzen
Akkoord over systematische controles Europese buitengrenzen

Akkoord over systematische controles Europese buitengrenzen

  • Europa
  • De Europese migratieministers hebben vandaag besloten dat iedereen, ook EU burgers, systematisch gecontroleerd moeten worden aan de Europese buitengrenzen. Alle lidstaten worden verplicht om van iedereen die de EU binnentreedt of verlaat te controleren of ze geen bij bedreiging vormen voor de openbare orde of veiligheid. Dit besloten de ministers vandaag in Brussel tijdens een bijeenkomst onder leiding van het Nederlandse voorzitterschap.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Staatssecretaris Dijkhoff: “Het systematisch controlen van iedereen die de grens passeert draagt bij aan de versteviging van onze gemeenschappelijke buitengrenzen. Het is een belangrijke maatregel in de bestrijding van terrorisme en de bescherming van alle Europese burgers”.

De ministers spraken ook over het voorstel om een Europese Grens- en Kustwacht op te richten. Ook dit voorstel heeft tot doel om de gemeenschappelijke Europese buitengrenzen te versterken. Deze kustwacht moet migratiestromen in kaart brengen, zwakke plekken in de Europese buitengrenzen identificeren en snel reageren als de bewaking van de buitengrenzen ergens in het geding is.

Staatssecretaris Dijkhoff benadrukte tijdens de bijeenkomst ook dat de Europese migratiecrisis alleen gezamenlijk, met alle EU lidstaten, met alle landen langs de Westelijke Balkanroute en met Turkije worden opgelost. Daarom sprak hij niet alleen met de EU lidstaten maar ook met zijn collega’s uit de Balkanlanden en met Turkije.

Sommige landen op de Westelijke Balkan hebben nationale grensmaatregelen genomen. Staatssecretaris Dijkhoff: “Door de ongekend hoge instroom van asielzoekers en illegale migranten staan landen onder grote druk. Ik begrijp daarom dat landen maatregelen nemen. Deze maatregelen hebben mogelijk humanitaire gevolgen in andere landen, in Griekenland in het bijzonder. In dat geval moeten we allemaal klaarstaan om te helpen”.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top