vrijdag, september 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / AkzoNobel: De echte kampioenen
AkzoNobel: De echte kampioenen

AkzoNobel: De echte kampioenen

  • Anderen
  • De wijk Ermelino Matarazzo in São Paulo is een typische wijk van de periferie van de grote metropolen van Brazilië. Er is niet alleen veel drugshandel, geweld en criminaliteit, er is ook een gebrek aan toekomstperspectieven, slechte scholing en heel weinig aanbod op het gebied van cultuur en vrije tijdsvoorzieningen.
  • 11-87155_article_tcm11-87156
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com/nl
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/publications/our_blogger_in_brazil/blog_entries/de_echte_kampioenen.aspx

En dat is jammer, zegt Joelke Offringa van Instituto Plataforma Brasil. “Want tegelijkertijd is het ook een wijk met jongeren die dromen van voetbal, ouders die zich met ziel en zaligheid inzetten voor hun kinderen en mensen die op zoek zijn hoe ze een betere toekomst voor de wijk en hun kinderen kunnen garanderen.”

Om daar verandering in te brengen en hen het eerste zetje in de juiste richting te geven, ontstond het idee om, in navolging van zoveel plekken en landen, hier ook een Cruyff Court aan te leggen. Dat is gelukt, mede dankzij de samenwerking met Clube Escola, het sportsecretariaat van de stad São Paulo. “Een geweldige partner”, aldus Offringa. “Zie bieden jongeren constructieve activiteiten aan op het dagdeel dat zij niet op school zitten. Sport wordt ingezet als middel voor maatschappelijke verandering en vorming van kinderen en jongeren.”

En dat is erg belangrijk, weet Offringa. Net als de steun van AkzoNobel. Het bedrijf is vanaf het eerste begin partner van het project. Zo investeerde AkzoNobel onder meer de bouw van het Cruyff Court en werd het speelveldje gerenoveerd met producten van Coral, het toonaangevende merk voor decoratieve verven in Brazilië. Offringa: “Daar waren we natuurlijk heel blij mee. AkzoNobel is steeds een geweldige partner geweest. Zij gaf altijd constructief commentaar en dacht altijd mee. En wat ook opviel: AkzoNobel was in de eerste plaats bezorgd over het maatschappelijk belang van het project en was niet alleen bezig met de zichtbaarheid van het eigen merk.”

Professionaliteit was daarbij het toverwoord. “Daarom kozen we bij de opening ook bewust voor bekende ex-voetballers onder wie Ruud Gullit, Pierre van Hooijdonk, Aron Winter en Jean Michel Pfaff.” En dat sloeg direct aan, meent Offringa. “Het nieuwtje van het vernieuwde mooie veldje verspreidde zich heel snel door de stad. Dat zagen we ook goed. Van heinde en ver kwamen kinderen en volwassenen om daar te voetballen. Dat is toch prachtig? Daar kunnen we alleen maar trots op zijn.”

Een Cruyff Court is niet alleen een veldje om te voetballen, de kinderen komen via deze plekken ook in aanraking met andere projecten. Het project “Fair Play Ticket” ging een samenwerking aan met Cruyff Court project in Ermelino Matarazzo. Dankzij dit project kregen kansarme kinderen de mogelijkheid om een echte wedstrijd zelf bij te wonen. Twee jongeren, Samuel en Jaci, beiden 13 jaar oud, kregen de kans om de halve finale van Nederland tegen Argentinië bij te wonen, op één van de mooiste plaatsen in het Itaquerão Stadion stadion.

De jongeren konden bijna niet geloven dat hun dit echt overkwam. De ervaring zal hen altijd bijblijven. En nog veel belangrijker: het laat de kinderen (die opgroeien in een realiteit met drugshandel en –gebruik) zien dat hard werken en op het rechte pad blijven een mooie toekomst kan opleveren. En wie weet wordt Brazilië met deze nieuwe kampioenen uit Ermelino Matarazzo in de toekomst wereldkampioen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top