maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel draait volumeknop open op met de lancering van “zingende” verf
AkzoNobel draait volumeknop open op met de lancering van “zingende” verf

AkzoNobel draait volumeknop open op met de lancering van “zingende” verf

  • Nederland
  • Verf-pionier AkzoNobel heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die voor een revolutie zal zorgen in hoe mensen naar muziek luisteren. Het bedrijf speelt in op belangrijke lifestyle trends voor de 21e eeuw en draait hiermee de volumeknop vol open.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_draait_volumeknop_open_op_met_de_lancering_van_zingende_verf%20.aspx

De wetenschappers van de organisatie hebben een zogeheten ultrasonische laag ontwikkeld, of te wel zingende verf, waarmee alle oppervlaktes omgetoverd kunnen worden in luidsprekers.

De baanbrekende (speel)verf technologie, bekend onder de naam LiquidSoundz, bevat nanobots die in combinatie met de special app ‘the Wall of Soundz’ de signalen van audioapparatuur in muziek om kunnen zetten.

“We weten dat onze verf er geweldig uitziet, daarom waren we erop gebrand om het ook geweldig te laten klinken”, aldus Filip Aroo, projectmanager bij AkzoNobel. “We proberen het tempo van onze innovaties te verhogen en we zijn er van overtuigd dat LiquidSoundz met applaus ontvangen zal worden door muziekfans overal ter wereld.”

Het toonaangevende van deze nieuwe technologie zit in de hippe nanotechnologie die verwerkt is in de pigmenten van de verf. Met deze technologie is het mogelijk om audiosignalen op te vangen en daarmee geluidsgolven te creëren en vervolgens de signalen om te zetten in geluid.

De eerste kleuren die gelanceerd worden zijn onder andere: Red Zeppellin, Teal Diamond, Fleetwood Black, Run DM Sepia, Depeche Mauve en Chris de Burgundy.

“Dit is een ongelooflijke doorbraak die de coatings industrie nieuwe luister zal geven,“ zegt Hoofd Nanotech Coatings, Dr. Peri Neal. “Ik denk dat we wel kunnen stellen dat dit als muziek in de oren zal klinken van veel designers en architechten. Om nog maar te zwijgen over alle mensen die hun huizen toonbaar willen maken zoals het hoort. De muren kunnen vanaf nu letterlijk de blues zingen – of de reds, greens of yellows.”

Neal voegt toe: “LiquidSoundz rockt. Het is volledig afgestemd op de modern lifestyle en ik denk dat consumenten hun lofzang zullen laten horen zodra het zijn debuut maakt op de markt.”

Zowel de LiquidSoundz kleurencollectie als de app ‘the Wall of Soundz’ zijn binnenkort verkrijgbaar. Wil je meer informatie en de complete kleurencollectie al zien? Ga dan naar www.akzonobel.com/liquidsoundz

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top