zaterdag, april 4, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel en Evonik kondigen een joint venture aan voor de productie van chloor en kaliumloog
AkzoNobel en Evonik kondigen een joint venture aan voor de productie van chloor en kaliumloog

AkzoNobel en Evonik kondigen een joint venture aan voor de productie van chloor en kaliumloog

  • Nederland
  • AkzoNobel en Evonik Industries hebben de krachten gebundeld om in Duitsland een nieuwe membraanelektrolyse-faciliteit te bouwen en exploiteren voor de productie van kaliumloog en chloor. De fabriek wordt naar verwachting eind 2017 in gebruik genomen.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2015/akzonobel_en_evonik_kondigen_een_joint_venture_aan_voor_de_productie_van_chloor_en_kaliumloog.aspx

De 50-50 joint venture omvat de bouw en exploitatie van een speciale fabriek op de bestaande locatie van AkzoNobel in Ibbenbüren. De fabriek zal een jaarlijkse nominale capaciteit van ongeveer 130.000 ton kaliumhydroxide en 82.000 ton chloor hebben, waarmee de leidende marktposities van beide ondernemingen worden versterkt. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

AkzoNobel zal de verkoop van chloor en waterstof op zich nemen en deze producten daarnaast ook direct op de vestiging van Ibbenbüren verwerken. Evonik zal de verkoop en verwerking van kaliumloog op zich nemen op de eigen vestiging in Lülsdorf waar kaliumloog wordt verwerkt tot producten zoals kaliumcarbonaat.

“Deze investering in onze chloor-alkali-activiteiten zal onze onderneming nog duurzamer maken”, aldus Werner Fuhrmann, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Specialty Chemicals.” Op deze manier verzekeren we niet alleen de levering van chloor en waterstof aan onze klanten op lange termijn, maar verbeteren we ook onze duurzaamheidspositie en operationele efficiëntie. We onderstrepen hiermee onze Planet Possible-missie om meer te doen met minder.”

Patrik Wohlhauser, lid van de raad van bestuur van Evonik, voegde hieraan toe: “Dankzij de nieuwe joint venture kunnen we onze klanten op een betrouwbare wijze en op lange termijn onze kaliumhydroxides aanbieden. Tegelijkertijd leveren we een belangrijke bijdrage aan milieuvriendelijke en duurzame productie van kalium afgeleide producten.”

Alle productie van chloor, kaliumloog en natronloog op basis van elektrolyse met kwikamalgaam moet eind 2017 worden stopgezet als gevolg van wettelijke bepalingen. In de geplande nieuwe fabriek voor membraanelektrolyse zal een duurzaam proces worden toegepast dat een positiever milieuprofiel heeft.

AkzoNobel is Europees marktleider voor industrieel zout, chloor en chloormethanen en heeft ook een leidende positie in Europa voor natronloog. Evonik is Europees marktleider voor kaliumloog en daarvan afgeleide producten en is ‘s werelds toonaangevende leverancier van alkoxiden, die in Lülsdorf, ook door middel van elektrolyse, worden geproduceerd.

De joint venture moet nog goedgekeurd worden door de regelgevende instanties.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top