woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel en KidsRights steunen vier onderwijsprojecten als resultaat van In-ternationale Kindervredeprijs
AkzoNobel en KidsRights steunen vier onderwijsprojecten als resultaat van In-ternationale Kindervredeprijs

AkzoNobel en KidsRights steunen vier onderwijsprojecten als resultaat van In-ternationale Kindervredeprijs

  • Internationale
  • In 2013 werd de Internationale Kindervredeprijs gewonnen door de 16-jarige Pakistaanse Malala Yousafzai. Zij won de prijs voor haar strijd voor het recht op onderwijs voor meisjes wereldwijd. Aan deze prijs is een fonds van 100.000 euro verbonden. Dit zogeheten Peace Fund is beschikbaar gesteld door AkzoNobel en wordt gebruikt voor projecten die nauw verbonden zijn met het thema waar de Kindervredesprijswinnaar zich voor inzet.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_en_kidsrights_steunen_vier_onderwijsprojecten_als_resultaat_van_internationale_kindervredeprijs.aspx

De vier projecten die naar aanleiding hiervan door AzkoNobel Peace Fund en KidsRights ondersteund zullen worden, zijn initiatieven die onderwijs stimuleren in verschillende regio’s van Pakistan; Khpal Kor foundation, Roots for Equity/Sojhla for social change, the Primary Education Project en Children First.

Khpal Kor Foundation is een organisatie die zich richt op onderwijs voor kwetsbare kinderen en op de bevordering van de rechten van kinderen in de Swat regio. Dit is de regio waar Malala is opgegroeid.

The Primary Education Project (PEP) legt de nadruk op onderwijs voor meisjes en onderwijs voor iedereen, zonder discriminatie. Verder staat het trainen van docenten centraal in verschillende programma’s. De organisatie richt zich volledig op de Sindh regio in Pakistan, een regio waar het onderwijs vooral in de afgelegen en arme gebieden nog vaak tekort schiet.

Roots for Equity en Sojhla voeren samen het project ‘Ilm Mera Haql’ (‘Educatie mijn recht’) uit. Het project is gericht op het vergroten van kennis over het recht op onderwijs voor meisjes, met een focus op onderwijs voor achtergestelde kinderen van de drie grote geloofsgemeenschappen in Pakistan (hindu, christen en moslim).

Children First werkt in de Layyah & Punjab regio, waar veel kinderen werkzaam zijn in de katoenindustrie. Dit wordt gezien als een van de belangrijkste redenen waarom kinderen niet naar school gaan, naast het gebrek aan (goede) scholen. Deze vicieuze cirkel kan doorbroken worden door het aanbieden van onderwijs. Er zullen drie educatie- en ontwikkelingscentra opgezet worden waar meisjes onderwijs kunnen volgen.

”Onderwijs voor jongeren is essentieel; niet alleen voor hun eigen ontwikkeling, maar ook voor de ontwikkeling van de maatschappij als geheel. Zonder onderwijs is er geen innovatie en geen vooruitgang. Met trots steunen wij dit initiatief met het AkzoNobel Peace Fund samen met onze partner Stichting KidsRights. Onderwijs is een van de belangrijkste aandachtspunten vanuit ons Human Cities initiatief, waarmee wij gemeenschappen wereldwijd willen verbeteren”, aldus Marten Booisma, Lid van het Executive Committee verantwoordelijk voor HR en Organisatie Ontwikkeling van AkzoNobel.

Marc Dullaert, bestuursvoorzitter en oprichter van Stichting KidsRights: “KidsRights is zeer blij met de betrokkenheid van AkzoNobel bij de Kindervredesprijs. Hierdoor kan KidsRights via lokale projectpartners nog meer kwetsbare kinderen steunen.”

Jaarlijks organiseert Stichting KidsRights de uitreiking van de Internationale Kindervredesprijs. De prijs gaat naar een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de rechten van het kind wereldwijd. In november van dit jaar wordt de Internationale Kindervredesprijs voor de tiende keer uitgereikt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top