woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel en Plan Nederland staan stil bij 20 jaar onderwijsondersteuning
AkzoNobel en Plan Nederland staan stil bij 20 jaar onderwijsondersteuning

AkzoNobel en Plan Nederland staan stil bij 20 jaar onderwijsondersteuning

  • Nederland
  • AkzoNobel en Plan Nederland vieren de 20e verjaardag van hun samenwerking voor steun aan onderwijs voor duizenden jonge mensen overal ter wereld.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com/nl
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_en_plan_nederland_staan_stil_bij_20_jaar_onderwijsondersteuning.aspx

Het Education Fund van AkzoNobel werd in eerste instantie opgericht om de onderwijskwaliteit voor kinderen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een organisatie die zich ook richt op de inzetbaarheid van jonge mensen op de arbeidsmarkt en op betere loopbaanperspectieven daarin. In de afgelopen jaren hebben tienduizenden jonge mensen geprofiteerd van tientallen projecten in landen zoals Bolivia, China, Ecuador, India, de Filippijnen en Vietnam.

“Educatie is een van de belangrijkste pijlers van ons Human Cities-initiatief en we zijn enorm trots op onze jarenlange samenwerking met Plan Nederland”, aldus Marten Booisma, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Human Resources.

“De spirit van innovatie en creativiteit kan alleen tot bloei komen door educatie en we blijven ons inzetten om samen met Plan Nederland te onderzoeken hoe we toekomstige generaties kunnen helpen bij het realiseren van hun volledige potentieel.”

Monique van ’t Hek, de directeur van Plan Nederland, voegde hier aan toe: “Wij zijn trots op onze samenwerking met AkzoNobel en met hun Education Fund. Samen hebben we 50 projecten geïmplementeerd in 15 landen, waarbij onze meest recente samenwerking zich richtte op de opleiding van 146 kansarme jongeren (waarvan 63 procent vrouwen) tot stewards voor sportevenementen in Brazilië.

“Ik blijf grote waardering hebben voor de inspirerende bijeenkomsten en de persoonlijke betrokkenheid van de medewerkers van AkzoNobel, en ik hoop dat we onze samenwerking nog vele jaren kunnen voortzetten, zodat we nog veel meer jonge mensen een betere toekomst kunnen bieden.”

De samenwerking dateert uit 1994 en was in eerste instantie gericht op het bouwen van scholen, het opleiden van leraren en het beschikbaar stellen van leermiddelen en apparatuur in ontwikkelingslanden. Later werd de nadruk meer gelegd op ondersteuning van programma’s voor beroepsopleidingen om jonge mensen aan het werk te helpen.

Ter gelegenheid hiervan werd een cheque ter waarde van €10.800 gepresenteerd aan Plan Nederland. Het geld is bijeengebracht door AkzoNobel-medewerkers van over de hele wereld, die in de maand september deelnamen aan diverse sportactiviteiten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top