vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel helpt studenten bij bouw van ‘s werelds eerste modulaire auto
AkzoNobel helpt studenten bij bouw van ‘s werelds eerste modulaire auto

AkzoNobel helpt studenten bij bouw van ‘s werelds eerste modulaire auto

  • Nederland
  • Vandaag vindt in Amsterdam tijdens de AutoRAI 2015 de onthulling plaats van 's werelds eerste modulaire auto, een ontwikkeling waaraan AkzoNobel een belangrijke bijdrage heeft geleverd.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2015/akzonobel_helpt_studenten_bij_bouw_van_s_werelds_eerste_modulaire_auto.aspx

De Nova, een hoogwaardige elektronische auto is gebouwd door 26 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. De met biovezels versterkte panelen van het elektronische voertuig werden geproduceerd met behulp van NouryactTM versnellers. Dit innovatieve uithardingssysteem van AkzoNobel maakt een economisch interessante productie mogelijk van biovezelcomposieten. Biovezels zijn een duurzamer alternatief voor de in de composietindustrie gebruikelijke glasvezels. Hoewel glasvezels effectief zijn, beschikken alternatieve op biovezels gebaseerde verstevigingen over bewezen milieuvoordelen, met behoud van uitstekende producteigenschappen.

De biocomposietpanelen van de Nova zijn voorzien van een hoogwaardig coatingsysteem dat werd ontwikkeld door het merk Sikkens van AkzoNobel. Daarnaast omvatte de betrokkenheid van AkzoNobel financiële ondersteuning van het project.

De tijdens de AutoRAI getoonde Nova is ontworpen voor gebruik in verschillende omgevingen. Zo is de auto geschikt als hyperefficiënte stadsauto, maar voelt hij zich net zo goed thuis op de grote weg (het beoogde energieverbruik van de auto is gelijk aan 800 kilometer per liter brandstof).

“De bij Team TU/ecomotive betrokken studenten moeten worden gecomplimenteerd voor hun innovatieve en praktische aanpak van enkele van ‘s werelds groeiende problemen, namelijk voertuigemissies en afval,” aldus Markus Majoor, Global Market Segment Leader bij het onderdeel Thermoset van AkzoNobel. “Hun missie sluit uitstekend aan op ons Planet Possible-beleid van meer doen met minder. We zijn blij dat we het team kunnen steunen bij het bereiken van hun doelen en een impuls kunnen geven aan de discussie over de voordelen van hoogefficiënte voertuigen.”

Na deelname aan de Shell Eco-marathon in Rotterdam in mei gaat de Nova – die een topsnelheid heeft van rond de 90 km per uur – met officiële kentekenplaten de openbare weg op. Dit toont aan dat de conceptfase achter de rug is.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top