dinsdag, april 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel introduceert baanbrekende software voor de scheepvaartindustrie
AkzoNobel introduceert baanbrekende software voor de scheepvaartindustrie

AkzoNobel introduceert baanbrekende software voor de scheepvaartindustrie

  • Nederland
  • AkzoNobel introduceert het eerste digitale hulpmiddel waarmee scheepvaartmaatschappijen nauwkeurig het risico van aangroei van algen, zeewier en schelpdieren aan de romp van het schip kunnen beoordelen en voorspellen, afhankelijk van de route die wordt gevaren.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_introduceert_baanbrekende_software_voor_de_scheepvaartindustrie.aspx

Deze tool, genaamd Intertrac, werd ontwikkeld door het onderdeel Marine Coatings van AkzoNobel en analyseert diverse gegevens waarmee een nauwkeurig risicoprofiel voor aangroei wordt opgesteld. Op basis van dit profiel wordt vervolgens het coatingsysteem afgestemd op de specifieke route van het schip, resulterend in een efficiëntere exploitatie en minder kosten.

“Met dit waardevolle hulpmiddel kunnen wij optimale specificaties opstellen voor aangroeiwerende coatings, wat aanzienlijke kostenbesparingen oplevert voor onze klanten”, aldus Conrad Keijzer, het lid van het Executive Committee van AkzoNobel dat verantwoordelijk is voor Performance Coatings. “Het is ook een uitstekend voorbeeld van onze focus op innovatie en van de manier waarop wij ons onderscheiden van onze concurrenten”.

De Intertrac software, waarop octrooi is aangevraagd, verdeelt de oceanen en kustwateren van de wereld in 64 grote mariene ecosystemen, elk met eigen risico’s en kenmerken wat betreft aangroei, zoals zoutgehalte, temperatuur, thermisch bereik, seizoensgebondenheid en typische pH-niveaus.

De route-informatie wordt verkregen uit openbare gegevens afkomstig van het Automatic Identification System (AIS) van het schip. Zo ontstaan gebruiksprofielen aan de hand waarvan de mate van aangroei kan worden bepaald waaraan een specifiek schip was blootgesteld.

Rob Molenaar, Managing Director van het onderdeel Marine and Protective Coatings van AkzoNobel, voegde hier aan toe: “Dit is een unieke tool die eigenaren en exploitanten van schepen belangrijke voordelen biedt. Door de reisgegevens van een schip te combineren met onze diepgaande analyse van de mate van aangroei kunnen wij onze klanten gedetailleerde informatie leveren over het risico van aangroei dat wordt gelopen.”

De Intertrac software helpt AkzoNobel ook om toekomstige productontwikkelingen te verfijnen naarmate meer kennis beschikbaar komt over het mariene milieu in verschillende delen van de wereld en hoe dit op verschillende schepen inwerkt.

Intertrac wordt al een aantal maanden in de praktijk getest, wat er onder meer toe heeft geleid dat een grote oliemaatschappij heeft gevraagd om al haar schepen te beoordelen op het risico van aangroei.

Het onderdeel Marine Coatings van AkzoNobel levert onder het merk International geavanceerde coatings voor de wereldwijde scheepvaartindustrie, waaronder gerenommeerde productlijnen zoals Intersleek, Intercept en Intershield.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top