donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel investeert in nieuw technologiecentrum voor Performance Coatings in China
AkzoNobel investeert in nieuw technologiecentrum voor Performance Coatings in China

AkzoNobel investeert in nieuw technologiecentrum voor Performance Coatings in China

  • Internationale
  • AkzoNobel investeert ruim €6,5 miljoen in de uitbreiding van een bestaand onderzoekscentrum op de Songjiang-locatie bij Sjanghai door toevoeging van een speciale faciliteit voor Performance Coatings.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_investeert_in_nieuw_technologiecentrum_voor_performance_coatings_in_china.aspx

Na voltooiing in juni 2015 biedt het nieuwe ontwikkelings- en applicatiecentrum de benodigde capaciteit en mogelijkheden om in te spelen op de groeiende vraag in Azië naar innovatieve oplossingen gericht op de markten voor verpakkingen, coils, speciale afwerkingen en poedercoatings.

Door de uitbreiding verdubbelt in de komende jaren ook het aantal mensen dat werkt bij R&D in Songjiang (tot circa 200). Als de locatie eenmaal volledig operationeel is, wordt het nieuwe laboratorium het op een na grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Performance Coatings, na Felling in het Verenigd Koninkrijk.

“De versterking van onze R&D-capaciteiten in Azië betekent dat we de ontwikkeling en formulering van nieuwe, speciaal op de Aziatische markt gerichte producten kunnen versnellen, aldus Conrad Keijzer, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings. “Het uitgebreide R&D-centrum zal daarom een cruciale rol spelen in de ondersteuning van onze groeiambities – in het bijzonder voor China – en voorziet ons van een belangrijke innovatiefaciliteit dicht bij onze klanten in de regio.”

De RD&I Director voor Performance Coatings, Klaas Kruithof, voegde hier aan toe dat het nieuwe centrum ook de efficiëntie vergroot door de R&D-activiteiten van AkzoNobel verder te consolideren. “Uitbreiding van de bestaande faciliteit maakt het mogelijk om lopende onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten voor poedercoatings uit Ningbo naar Songjiang te halen”, verklaarde hij. “Het nieuwe centrum biedt ook plaats aan R&D-activiteiten voor Decorative Paints en het onderdeel Surface Chemistry van AkzoNobel.”

De Songjiang-locatie is strategisch gelegen in de Sjanghai-regio en werd onlangs uitgebreid door het creëren van aan een van AkzoNobels grootste harsfabrieken voor hoogwaardige coatings ter wereld. In totaal werken op dit moment circa 300 mensen op de locatie.

De Chinese activiteiten van AkzoNobel zijn verspreid over het hele land en bieden werk aan meer dan 7.400 mensen, waaronder 500 in R&D. In 2013 boekte de onderneming een omzet in China van €1,6 miljard, grotendeels afkomstig van lokale vraag.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top