vrijdag, augustus 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel koopt lijfrenten voor Amerikaanse pensioenverplichtingen
AkzoNobel koopt lijfrenten voor Amerikaanse pensioenverplichtingen

AkzoNobel koopt lijfrenten voor Amerikaanse pensioenverplichtingen

  • Internationale
  • AkzoNobel maakte vandaag bekend dat de verplichtingen voor maandelijkse pensioenbetalingen voor huidige gepensioneerden in de Verenigde Staten worden overgedragen aan verzekeringsmaatschappij MetLife.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • http://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2013/akzonobel_koopt_lijfrenten_voor_amerikaanse_pensioenverplichtingen.aspx

Verwacht wordt dat de lijfrenteaankoop AkzoNobels Amerikaanse pensioenverplichtingen met circa $655 miljoen verminderd, gelijk aan 65 procent van het totale Amerikaanse pensioenplan. Als erkenning voor de aan MetLife te betalen premie en om de kapitaaldekking in stand te houden, betaalt AkzoNobel een bijdrage aan het pensioenplan van $170 miljoen.

“Onderdeel van onze strategie is om onze pensioenverplichtingen op de lange termijn minder risicovol te maken. Deze transactie verbetert de financiële gezondheid van de onderneming door het risico van onverwacht grote uitgaven te verminderen die kunnen ontstaan door de wisselvallige aard van een pensioenregeling op basis van vaste toezeggingen. Tegelijkertijd kan AkzoNobel zich beter richten op haar klanten en core businesses” aldus de toelichting van Keith Nichols, de CFO van AkzoNobel.

De lijfrenteaankoop heeft betrekking op circa 9.400 Amerikaanse gepensioneerden en begunstigden die voor oktober 2013 zijn gepensioneerd. De uitkeringsadministratie zal naar verwachting aan het eind van het eerste kwartaal van 2014 overgaan naar MetLife.

Tijdens het vierde kwartaal van 2012 en het derde kwartaal van 2013 kregen daarvoor in aanmerking komende voormalige medewerkers van AkzoNobel in Amerika als optie een afkoopsom aangeboden in plaats van een toekomstige pensioenbetaling op grond van het pensioenplan. Meer dan 5.700 voormalige medewerkers kozen voor de afkoopsom – hetgeen de totale pensioenverplichting al met $180 miljoen heeft verminderd.

Na de betaling van de afkoopsom en de aankoop van de lijfrenten zullen de Amerikaanse pensioenverplichtingen van AkzoNobel met $835 miljoen afgenomen zijn tot circa $355 miljoen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top