zondag, december 8, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel maakt voornemen bekend verkoop van Paper Chemicals aan Kemira voor €153 miljoen
AkzoNobel maakt voornemen bekend verkoop van Paper Chemicals aan Kemira voor €153 miljoen

AkzoNobel maakt voornemen bekend verkoop van Paper Chemicals aan Kemira voor €153 miljoen

  • Nederland
  • AkzoNobel maakte vandaag de voorgenomen verkoop bekend van het internationaal gevestigde Paper Chemicals aan Kemira voor €153 miljoen. Paper Chemicals vormt onderdeel van Pulp & Performance Chemicals van AkzoNobel en realiseerde in 2013 een jaaromzet van €243 miljoen.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_maakt_voornemen_bekend_verkoop_van_paper_chemicals_aan_kemira_voor_eur_153_miljoen.aspx

De voorgenomen verkoop van Paper Chemicals komt voort uit een strategische review van de activiteit en hoe dit past in de portefeuille van AkzoNobel. Paper Chemicals is onderdeel van Pulp & Performance binnen de divisie Specialty Chemicals. De voorgenomen verkoop heeft geen betrekking op de activiteiten Pulp Bleaching en Colloidal Silica. Voor het papiergerelateerde deel van Colloidal Silica zullen de partijen een distributieovereenkomst aangaan. De activiteit Pulp Bleaching en de naam Eka blijven kernonderdelen van Specialty Chemicals van AkzoNobel.

“Wij zijn zeer verheugd dit project te mogen aankondigen. Kemira is een gevestigde speler op deze markt en de verkoop van Paper Chemicals sluit aan bij onze strategie om ons te concentreren op leidende posities”, aldus Ton Büchner, CEO van AkzoNobel.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat onze Paper Chemicals beter past bij een andere eigenaar, zodat wij ons kunnen concentreren op onze sterke chemische platformen”, aldus Werner Fuhrmann, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. “De divisie Pulp & Performance Chemicals gaat zich verder richten op internationaal leiderschap in pulp bleken, colloïdale silica en microbolletjes.”

Jari Rosendal, President en CEO van Kemira zei hierover: “Deze voorgenomen overname van AkzoNobel’s internationale Paper Chemicals-activiteit, is voor Kemira een belangrijke stap in de implementatie van onze strategische groeiplannen. Het onderstreept daarnaast onze betrokkenheid bij de industrie door uitbreiding van onze geografische aanwezigheid in EMEA, het Amerikaanse continent en in het bijzonder APAC.”

De transactie zal naar verwachting binnen circa zes maanden zijn afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke raadpleging van werknemersvertegenwoordigers en de vervulling van overdrachtsvoorwaarden, zoals de vereiste toestemming van de autoriteiten. AkzoNobel blijft een facilitaire producent en zal een overeenkomst aangaan met betrekking tot de levering van colloïdale silica aan Kemira.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top