dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel onthult nieuwe kleurtrends en kondigt kleur van het jaar 2015 aan
AkzoNobel onthult nieuwe kleurtrends en kondigt kleur van het jaar 2015 aan

AkzoNobel onthult nieuwe kleurtrends en kondigt kleur van het jaar 2015 aan

  • Nederland
  • AkzoNobel heeft de jongste editie van haar wereldwijd jaarlijks onderzoek naar kleurtrends gelanceerd en geeft daarmee een extra impuls aan het onlangs door de onderneming gelanceerde Human Cities-initiatief. Een belangrijk fundament daarvan is kleur.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_onthult_nieuwe_kleurtrends_en_kondigt_kleur_van_het_jaar_2015_aan.aspx

“Colour Futures 2015” werd vandaag in Amsterdam onthuld en wordt ingeluid met de kleur van het jaar: Copper Orange. Deze kleur werd geselecteerd door een panel van genodigden bestaande uit onafhankelijke design- en kleurdeskundigen, na grondig onderzoek van de wereldwijd opkomende trends.

“Kleur heeft een universele impact op onze steden, lifestyle en leefomgeving”, aldus Ruud Joosten, directeur van AkzoNobels bedrijfsonderdeel Decorative Paints. “Voor ons als kleurdeskundigen betekent dit dat het voorspellen en bestuderen van trends een essentieel onderdeel van de bedrijfsactiviteiten vormt, omdat het ons in staat stelt de behoeften van de klant een stap voor te blijven.”

In haar 12e jaar onderstreept Colour Futures AkzoNobel’s uitgebreide deskundigheid en inzicht in de transformatieve kracht van kleur. Deze ongeëvenaarde kennis komt niet alleen de consument ten goede, maar speelt ook een sleutelrol in het Human Cities-initiatief van de onderneming, dat erop gericht is om mensen over de gehele wereld een energieker en bruisender stadsleven te geven.

“Wij leren de wereld om ons heen op nieuwe en unieke manieren te bekijken” voegde Heleen van Gent, Creative Director van AkzoNobels Global Aesthetic Center hieraan toe. “De grondgedachte voor 2015 is dat mensen nieuwe manieren ontdekken om kleur aan hun leven te geven en een warmere, meer zorgzame omgeving voor iedereen ontwikkelen.”

“Colour Futures 2015″ omvat vijf hoofdthema’s, alle geïnspireerd door één groter idee, dat is te omschrijven als: “Everyday + Finding the wonderful in the normal” (Elke dag + Ontdek de schoonheid in het alledaagse). De keuze voor Copper Orange als kleur van het jaar werd gemaakt nadat deskundigen overeenstemming bereikten over de belangrijkste trend voor het volgend jaar en de kleur die daar representatief voor is.

De lancering vandaag volgt op AkzoNobels toezegging aan het Clinton Global Initiative vorige week, waarbij een samenwerkingsverband werd aangegaan met het project 100 Resilient Cities, een initiatief van The Rockefeller Foundation. Dit partnerschap sluit naadloos aan op het initiatief van de Human Cities. Behalve kleur zijn de belangrijkste fundamenten daarvan: erfgoed, vervoer, onderwijs, sport en vrije tijd, en duurzaamheid.

Voor meer informatie, www.colourfutures.com

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top