woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel opent nieuwe coatingfabriek in India
AkzoNobel opent nieuwe coatingfabriek in India

AkzoNobel opent nieuwe coatingfabriek in India

  • Internationale
  • AkzoNobel heeft haar aanwezigheid in India versterkt met de opening van een nieuwe fabriek voor decoratieve verven in Gwalior; een investering van €20 miljoen. De fabriek heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 55 miljoen liter.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • http://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2013/akzonobel_opent_nieuwe_coatingfabriek_in_india.aspx

De eco-efficiënte Greenfield-faciliteit – de zesde fabriek van AkzoNobel in India – zal een reeks decoratieve verf leveren en verbeterde distributiekanalen creëren voor het populaire merk Dulux. De nieuwe site gaat ook bijdragen aan het verkorten van de transporttijden en het verlagen van de logistieke kosten.

Tijdens de officiële inhuldiging vandaag zei Ton Büchner, CEO van AkzoNobel: “India speelt een erg belangrijke rol in onze groeistrategie. De nieuwe locatie in Gwalior benadrukt ons streven naar het creëren van een leidende productiecapaciteit op het gebied van coatings in India.

“Als wereldwijde leider op het gebied van duurzaamheid ben ik dan ook erg blij dat de fabriek sterk gericht is op energie-, water- en grondstoffenbesparing. Dit is voor ons van vitaal belang in ons streven om meer waarde uit minder grondstoffen te creëren.”

Amit Jain, Managing Director van Akzo Nobel India voegde eraan toe: “De fabriek in Gwalior zal op een kosteneffectieve manier toegang bieden tot sleutelmarkten in de noordelijke en centrale regio’s van India. Dit versterkt onze strategie waarbij we de distributie van Dulux uitbreiden. En het zal onze klantgerichtheid in deze snelgroeiende regio’s verbeteren.”

De fabriek is gebouwd op een terrein van 9.000 m2 met een groengordel van 9.000 m2 en heeft voldoende infrastructuur beschikbaar om toekomstige uitbreidingsplannen te kunnen verwezenlijken. Er zijn voorzieningen getroffen die onze belangrijkste leveranciers zullen helpen en een soepeler productieproces mogelijk maken.

Tot de speciale duurzaamheidsvoorzieningen behoren het opvangen van regenwater en gebruik van energiezuinige pompinstallaties, terwijl 20% van het dak het natuurlijke daglicht doorlaat, waardoor minder kunstlicht nodig is.

AkzoNobel heeft op dit moment circa 1.800 werknemers in India.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top