dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel opent nieuwe zeer energiezuinige fabriek in het industriële hart van Duitsland
AkzoNobel opent nieuwe zeer energiezuinige fabriek in het industriële hart van Duitsland

AkzoNobel opent nieuwe zeer energiezuinige fabriek in het industriële hart van Duitsland

  • Europa
  • AkzoNobel opent vandaag haar nieuwe, zeer efficiënte chloorfabriek in het Rhein-Main gebied in Duitsland. De technologisch hoogstaande fabriek in Frankfurt is het resultaat van een €140 miljoen conversie- en uitbreidingsproject, dat in 2011 van start is gegaan. De productiecapaciteit is toegenomen met 50 procent, terwijl de totale ecologische voetafdruk van de fabriek met ongeveer 20 procent is gedaald.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_opent_nieuwe_zeer_energiezuinige_fabriek_in_het_industriele_hart_van_duitsland%20.aspx

“Deze investering binnen onze bedrijfstak Speciale Chemie onderstreept de stappen die wij nemen om onze marktposities te versterken en om onze prestaties als bedrijf verder te verbeteren,” aldus Ton Büchner, CEO van AkzoNobel. “Wij zoeken voortdurend naar nieuwe en innovatieve manieren om onze operationale efficiëntie te verbeteren, onze duurzaamheidsagenda verder uit te voeren en klanten nog beter te bedienen.”

Werner Fuhrmann, lid van de Executive Committee verantwoordelijk voor Specialty Chemicals, voegde hieraan toe: “Deze fabriek produceert de bouwstenen voor de vervaardiging van producten die wij allen dagelijks gebruiken. Dat varieert van geneesmiddelen en tandpasta tot raamkozijnen. Door onze eigen efficiëntie ingrijpend te verbeteren en door een toenemend gebruik van hernieuwbare energie, kunnen we een significante stap zetten in de verduurzaaming van dagelijkse gebruiksvoorwerpen.”

Om stil te staan bij de opening wordt er vandaag een speciaal evenement georganiseerd voor medewerkers, klanten en andere zakenpartners. Ton Büchner en Werner Fuhtmann zullen de opening van de niewuwe fabriek bijwonen, evenals de minister van Economie, Energie, Transport en Regionale Ontwikkeling voor de deelstaat Hessen Tarek Al-Wazir: “De nieuwe chloor productiefaciliteit van AkzoNobel Industrial Chemicals is een mooi voorbeeld van hoe goed economie en ecologie samen gaan. Daarnaast geeft dit een impuls aan de versterking van de chemie-cluster Hessen.”

De faciliteit is omgebouwd naar de nieuwste generatie membraantechnologie. De aanzienlijke verbeteringen in efficiëntie zorgen voor een vermindering van het energieverbruik van maar liefst 30 procent per ton product. Het verhogen van de productiecapaciteit van chloor naar 250 kilotons per jaar zal de leidende positie van de organisatie in de Europese chloor-alkali markt verder versterken.

In 2011 is de ontwikkeling van Frankfurt begonnen en naar verwachting zal de productie de komende weken van start gaan. De faciliteit is een van de drie chloorfabrieken van AkzoNobel in Duitsland. De andere twee fabrieken bevinden zich in Bitterfeld en in Ibbenbüren.

Producten die voortkomen uit de zout-chloor-keten, waaronder chloor, natronloog, en afgeleiden zoals MCA en chloormethanen zijn essentiële basischemicaliën die worden gebruikt in tal van alledaagse producten en processen. Dit varieert van het desinfecteren van water tot kleding en in het maken van epoxy, polyurethaan, polycarbonaat, PVC en titanium dioxide. Daarnaast worden ze ook gebruikt in de vervaardiging van meer dan tweederde van alle geneesmiddelen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top