woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel optimaliseert Coil Coatings activiteiten in Europa en Rusland
AkzoNobel optimaliseert Coil Coatings activiteiten in Europa en Rusland

AkzoNobel optimaliseert Coil Coatings activiteiten in Europa en Rusland

  • Europa
  • AkzoNobel maakte plannen bekend om haar Coil Coatings activiteiten in Europa en Rusland te optimaliseren, door de productie op drie strategische locaties te concentreren.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • http://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2013/akzonobel_optimaliseert_coil_coatings_activiteiten_in_europa_en_rusland.aspx

De onderneming wil de operationele output verbeteren door alle Europese activiteiten op het gebied van Coil Coatings te concentreren in fabrieken in Malmö (Zweden), Lipetsk (Rusland) en Hilden (Duitsland). Als gevolg van deze plannen wordt de productie op de locaties in Gamleby (Zweden) en Neurenberg (Duitsland) in juni 2015 beëindigd.

“Door onze productie te concentreren op strategische locaties in de omgeving van onze klanten en door producten voor meerdere afnemers te produceren ontstaat een efficiëntere footprint en een duurzamer platform voor toekomstige groei”, aldus Conrad Keijzer, die als lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Performance Coatings.

De overdracht staat gepland vanaf begin 2014. De huidige productie in Gamleby zal verhuizen naar Malmö en Lipetsk, terwijl de productie in Neurenberg naar Hilden gaat. De verhuizing heeft gevolgen voor circa 280 werknemers. Volgens planning worden medewerkers overgeplaatst naar Hilden, Malmö en Lipetsk, waar ook extra personeel zal worden aangetrokken. Daarnaast wordt in Malmö een gecentraliseerd Europees ontwikkelingscentrum opgezet.

Ab Ghosh, Managing Director van AkzoNobel Industrial Coatings, voegde hieraan toe: “Operational excellence is een essentiële prioriteit en de verhuizing van de productie naar drie strategische locaties is een logische stap die ons beter in staat stelt om toonaangevende prestaties te leveren en winstgevende groei te versnellen. Ook kunnen we dankzij deze verbeteringen in onze productieketen nog sneller inspelen op de wensen van onze klanten.”

AkzoNobel is een internationaal toonaangevende onderneming op het gebied van coil coating, een sterk geautomatiseerd continu-proces voor het coaten van metaal, voorafgaand aan fabricage. De producten worden voornamelijk gebruikt voor bouwonderdelen en infrastructuur, alsmede voor consumentengoederen zoals keukenapparatuur.

De medewerkers zijn op de hoogte gesteld van de plannen van de onderneming en gesprekken met de betrokken ondernemingsraden zijn reeds gestart.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top