dinsdag, januari 25, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel presenteert Planet Possible
AkzoNobel presenteert Planet Possible

AkzoNobel presenteert Planet Possible

  • Nederland
  • AkzoNobel heeft haar positie als wereldwijde leider in duurzaamheid versterkt met de lancering van een nieuw concept dat de essentie van de ondernemingsstrategie om meer waarde te leveren met minder grondstoffen gestalte geeft.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • http://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2013/akzonobel_presenteert_planet_possible.aspx

Dit concept heet Planet Possible en is niet alleen bedoeld om innovatie en radicale efficiëntie te bevorderen, maar ook om werknemers, klanten en leveranciers te inspireren om de eerste plaats die AkzoNobel de afgelopen twee jaar op de Dow Jones duurzaamheidsindex heeft ingenomen, verder uit te bouwen.

Vooruitlopend op een live online debat dat vandaag ter promotie van de lancering plaatsvindt, zei André Veneman – directeur duurzaamheid van de onderneming– dat Planet Possible de volgende grote sprong voorwaarts betekent in het onafgebroken streven van de onderneming om waardecreatie te verbinden aan een efficiënt gebruik van grondstoffen.

“Wij weten dat ons succes afhangt van ons vermogen om radicaal méér te doen met radicaal mínder. Daarom hebben we een strategie ontwikkeld waarin wij samen met onze klanten werken aan het ontketenen van een oneindige reeks mogelijkheden in een eindige wereld”, lichtte hij toe. “Het is belangrijk dat wij het tempo van onze inspanningen opvoeren en meer inzicht krijgen in de noodzakelijke veranderingen binnen onze marktsegmenten. We nemen hiermee een belangrijke stap om uitdagingen om te buigen in kansen.

“Met de implementatie van de Planet Possible-aanpak zullen wij in staat zijn samen met klanten en leveranciers vooruitstrevende oplossingen te ontwikkelen en te voldoen aan de steeds veranderende marktbehoeften. Het zal ook bijdragen aan het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen, zoals het behalen van een omzetaandeel van ten minste 20 procent uit producten die voor de klant duurzamer zijn dan het product van de concurrent.”

Het online debat is vandaag beschikbaar als live videostream via www.akzonobel.com. Daarin zal Veneman over het thema “Meer waarde creëren met minder middelen” een discussie voeren met twee onafhankelijke deskundigen: Dax Lovegrove van het Wereld Natuur Fonds en Martin Chilcott van 2degrees, ‘s werelds grootste onlinegemeenschap van duurzaamheids-professionals. De live-uitzending begint om 14.00 uur en zal ook beschikbaar worden gesteld als bewerkte “on demand” video.

Veneman vervolgde: “Dat de hulpbronnen in de wereld beperkt zijn, wil niet zeggen dat onze ambitie en verbeelding ook worden beperkt. Wij zetten in op het vinden van kansen waar deze niet lijken te bestaan.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top