woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel: Sikkens Kleurinitiatief NL verrast basisscholen
AkzoNobel: Sikkens Kleurinitiatief NL verrast basisscholen

AkzoNobel: Sikkens Kleurinitiatief NL verrast basisscholen

  • Nederland
  • Sikkens kleurinitiatief Medewerkers van verfproducent Sikkens bieden dit schooljaar aan vele basisscholen een gratis schilderbeurt aan. Het Sikkens Kleurinitiatief NL is voortgekomen uit de wens van medewerkers om in hun directe omgeving actief te zijn met een maatschappelijk initiatief.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2015/sikkens_kleurinitiatief_nl_verrast_basisscholen%20.aspx

Zij verrassen zelf een basisschool en gaan in gesprek om vast te stellen of er behoefte is aan een kleurrijke opfrisbeurt, bijvoorbeeld voor een klaslokaal, aula of gang. De eerste school die verrast wordt is Basisschool Mobiel in Reigersbos, Amsterdam Zuidoost. Op 2 September zal daar de start van het Sikkens Kleurinitiatief NL plaatsvinden.

Voor scholen drukt het onderhoud van het schoolgebouw vaak zwaar op de begroting en krijgt een schilderbeurt aan de binnenkant meestal geen prioriteit. “Terwijl de leerlingen en het schoolpersoneel juist de hele dag tegen de binnenkant aankijken. Kleur kan zoveel doen voor de sfeer in het gebouw”, aldus Fred van den Heuvel, medeverantwoordelijke voor het project bij Sikkens.

Professionals in het vak geven hun kennis door aan nieuwe generatie

De kinderen van Basisschool Mobiel krijgen naast een mooi geschilderde ruimte, ook een educatiepakket, les over kleur én ze maken kennis met het ambachtelijk schildersvak. Sikkens verzorgt het totale project, van kleuradvies en verf tot en met de volledige uitvoering van de schilderbeurt. De begeleiding is letterlijk in handen van gepensioneerde en uitermate gepassioneerde Sikkens-vakmensen. De liefde voor het schildersvak delen deze vakmensen met leerlingen van ROC’s en schildersvakopleidingen. Zij voeren hun stage uit in het Sikkens Kleurinitiatief NL, onder begeleiding van een gepensioneerde professional, om de kneepjes van het schildersvak nog verder onder de knie te krijgen. ROC-leerling Marvin Seekles: “Iedereen weet hoe lastig het is om een goede stageplaats te vinden. Met het Kleurinitiatief loop ik niet alleen een geweldige stage maar help ik ook om de basisschool mooier te maken. Dat vind ik geweldig!”

Kleur speelt een belangrijke rol

Heleen van Gent, hoofd van het Aesthetic Center van Sikkens: “Vooraf is bepaald welke kleurpaletten optimaal passen bij een specifieke ruimte. Kleur kan effect hebben op het gevoel van leerlingen. Een school hoeft niet altijd voor een rustige kleur te kiezen. Kleur stimuleert de creativiteit, kan actiever of juist rustiger maken. Kleur beïnvloedt sterk de beleving van een ruimte en zijn gebruikers. Bovendien kan kleur de school identiteit geven.”

Human Cities

Sikkens is onderdeel van AkzoNobel. Sikkens Kleurinitiatief NL is een actieve vorm van sponsoring die past in AkzoNobel’s programma ‘Human Cities’, dat onder andere gericht is op het kleurrijker maken van steden en onze omgeving. Kees Ekelmans, directeur Benelux AkzoNobel Decorative Paints: “We vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Waar kunnen we dan beter beginnen dan bij het inspireren van onze kinderen. We zijn daarom ook trots op dit initiatief.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top