maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / AkzoNobel slaat eerste paal voor fabriek Decorative Paints in China
AkzoNobel slaat eerste paal voor fabriek Decorative Paints in China

AkzoNobel slaat eerste paal voor fabriek Decorative Paints in China

  • Anderen
  • AkzoNobel is vandaag gestart met de bouw van de nieuwe Decorative Paints fabriek in Chengdu, de hoofdstad van de Sichuan provincie in China. Het project is onderdeel van een investering van ruim €50 milioen om fabrieken te bouwen voor zowel Powder Coatings als voor Decorative Paints.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_slaat_eerste_paal_voor_fabriek_decorative_paints_in_china.aspx

De nieuwe locatie van 55.000 vierkante meter ligt in het QionglaiYang’an Industrial Park en is AkzoNobels vierde fabriek voor decoratieve verven in China. De opening staat gepland voor 2016 en in 2017 zal het naar verwachting volledig operationeel zijn.

Bij ceremoniële start van de bouw zei Ton Büchner, CEO van AkzoNobel, het volgende: “Onze investering in deze nieuwe fabriek bevestigt wederom onze hechte relatie met China, een van onze strategisch belangrijkste markten. De bouw van deze nieuwe faciliteit geeft ook een extra impuls aan onze ambities voor organische groei en stelt ons in staat om onze productiecapaciteit in Azië verder uit te breiden.”

Ruud Joosten, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Decorative Paints, voegde hieraan toe: “De verdere versterking van onze aanwezigheid in China ondersteunt onze groeiambities en stelt ons in staat om nauwer samen te werken met onze klanten in de regio. Er bestaat een grote vraag naar onze producten en wij gaan verder met innoveren om aan de groeiende behoeften van de markt te voldoen.”

De locatie wordt gebouwd volgens de hoogste normen van duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en milieu en biedt ongeveer 100 nieuwe arbeidsplaatsen. Door de state-of-the-art productie-installaties, zal het volledige aanbod van AkzoNobel Decorative Paint producten worden vervaardigd voor de Chinese markt.

Naast de bouw van de nieuwe fabriek doneert AkzoNobel ook een bedrag van RMB 1,5 miljoen voor de oprichting van tien “Adream Centers” in Qionglai. Het doel van deze centra is om de onderwijskwaliteit voor kinderen te verbeteren – een van de pijlers van het Human Cities-initiatief van AkzoNobel, dat in juni van start ging.

“Wij hechten er veel waarde aan om deel uit te maken van de gemeenschappen waarin we actief zijn,” aldus LIN Liangqi, voorzitter van AkzoNobel China en managing director van het onderdeel Decorative Paints in China en Noord-Azië. “Een bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren in het gebied is daarom net zo belangrijk als de uitbreiding van onze productiecapaciteit met een nieuwe fabriek en de levering van meer waarde aan onze klanten in China.”

AkzoNobel telt meer dan 7.400 medewerkers in China, waarvan er 500 actief zijn op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. In 2013 boekte de onderneming een omzet van €1,6 miljard, voor het grootste deel uit lokale verkopen. In de provincie Sichuan heeft AkzoNobel op dit moment een regionaal kantoor, een productielocatie voor poedercoatings en een trainingscentrum voor Car Refinishes, terwijl een nieuwe productielocatie voor poedercoatings in aanbouw is.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top