donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel verdubbelt capaciteit Industrial Coatings-productielocatie in China
AkzoNobel verdubbelt capaciteit Industrial Coatings-productielocatie in China

AkzoNobel verdubbelt capaciteit Industrial Coatings-productielocatie in China

  • Internationale
  • AkzoNobel heeft de uitbreiding voltooid van de Industrial Coatings-productielocatie in Songjiang bij Sjanghai. Dit betekent een verdubbeling van de jaarlijkse productiecapaciteit en tevens ontstaat hiermee ‘s werelds grootste AkzoNobel-fabriek voor verpakkingscoatings.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • http://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_verdubbelt_capaciteit_industrial_coatings-productielocatie_in_china.aspx

De werkzaamheden begonnen in 2012 met een investering van rond €14 miljoen in extra productielijnen voor het produceren van verpakkingscoatings en epoxy- en polyesterharsen. Songjiang is nu de grootste productielocatie in zijn soort in de regio en gaat een aantal essentiële markten bedienen met de groeiende vraag van consumenten.

“China blijft een van onze belangrijkste groeimarkten. Door uitbreiding van onze capaciteit in Songjiang zijn we goed gepositioneerd om in te spelen op de toenemende vraag vanuit de bouw- en consumentenmarkten” aldus Conrad Keijzer, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings.

AB Ghosh, Managing Director van Industrial Coatings van AkzoNobel, voegde hier aan toe: “Wij zijn zeer verheugd met de start van de commerciële productie in de uitgebreide faciliteit in Songjiang. Met de uitgebreide mogelijkheden en de nieuwe productlijnen kunnen we niet alleen klanten beter bedienen, maar kunnen we ook harsen leveren voor onze eigen lokale productie van coil- en verpakkingscoatings”.

De faciliteit in Songjiang biedt werk aan bijna 300 mensen en huisvest het grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van AkzoNobel in China. Ook in andere delen van het land breidt AkzoNobel de activiteiten verder uit, onder meer op de faciliteiten voor productie van Powder Coatings en Decorative Paints in Chengdu. Dit betreft een gecombineerde investering van €50 miljoen in een van de snelst groeiende regio’s van China. Tevens wordt deze week een nieuw regiokantoor voor West-China geopend in Chengdu. In dit kantoor zullen medewerkers van diverse coatings business units gevestigd zijn.

AkzoNobel heeft op dit moment ruim 7.400 werknemers in China, waarvan 500 bij onderzoek en ontwikkeling. In 2013 boekte de onderneming een omzet van €1,6 miljard, voor het grootste deel uit lokale verkopen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top