maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel verkoopt Building Adhesives aan Sika AG voor €260 miljoen
AkzoNobel verkoopt Building Adhesives aan Sika AG voor €260 miljoen

AkzoNobel verkoopt Building Adhesives aan Sika AG voor €260 miljoen

  • Nederland
  • AkzoNobel heeft vandaag bekend gemaakt een bindend bod te hebben ontvangen van Sika AG voor de aankoop van het bedrijfsonderdeel Building Adhesives, ter waarde van €260 miljoen. Building Adhesives boekte in 2012 een omzet van €185 miljoen.
  • AkzoNobel
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com

De afronding van de verkoop wordt verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar, na de reguliere consultatie met de medezeggenschapsraden. Hierna zullen alle circa 550 medewerkers, het product- en merkenportfolio en de twee productielocaties van Building Adhesives in Rosendahl (Duitsland) en Damville (Frankrijk) over gaan naar het Zwitserse Sika AG.

Het voornemen om Building Adhesives af te stoten is de uitkomst van een strategische evaluatie van het bedrijfsonderdeel binnen AkzoNobel’s portfolio. Building Adhesives is een zelfstandig onderdeel binnen AkzoNobel Decorative Paints; het richt zich voornamelijk op de professionele markt in Noordwest Europa met een reeks merken en producten waaronder vloer- en wandegaliseermiddelen, vloerlijm, tegellijm, afdichtmiddelen en afwerkingsproducten voor vloeren. Bekende merken zijn onder meer Schönox, Casco, Cégécol, Synteko en EriKeeper. AkzoNobel’s Wood Finishes & Adhesives onderdeel, dat ook gebruik maakt van de merknaam Casco, maakt geen deel uit van dit bod.

“Wij willen de Decorative Paints activiteiten van AkzoNobel concentreren op onze sterke strategische posities in Europa en de groeiregio’s Azië en Zuid-Amerika,” aldus Ton Büchner, CEO van AkzoNobel. “De voorgenomen verkoop van Building Adhesives past binnen deze strategie. Met Sika, dat een reeks activiteiten ontplooit op deze markt, hebben wij een onderneming gevonden, die dit onderdeel een goede toekomst biedt.”

Sika CEO Jan Jenisch: “Sika kijkt ernaar uit om het succesvolle Building Adhesives team van AkzoNobel te verwelkomen. De acquisitie zal Sika een sterke speler maken op de markt voor interieurafwerking in de bouw en zal onze productportfolio aanvullen.”

De opbrengst zal worden gebruikt om de korte termijn schuld te verlagen en de kaspositie te verbeteren.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top