woensdag, oktober 20, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel voltooit verkoop van Primary Amides aan PMC Group
AkzoNobel voltooit verkoop van Primary Amides aan PMC Group

AkzoNobel voltooit verkoop van Primary Amides aan PMC Group

  • Internationale
  • AkzoNobel heeft de verkoop van het chemiebedrijf Primary Amides aan PMC Group, met ingang van 31 december 2013, afgerond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • http://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_voltooit_verkoop_van_primary_amides_aan_pmc_group.aspx

In lijn met de voorwaarden van de overeenkomst gaat de productiefaciliteit in het Zuid-Koreaanse Kyungju met alle 37 medewerkers per direct over naar PMC Group, samen met de erucamide, oleamide en andere primaire en secundaire amiden die worden verkocht onder de handelsnaam Armoslip®.

De verkoop is het resultaat van een evaluatie van het portfolio van Functional Chemicals, waar Primary Amides een opzichzelfstaande activiteit was. “Onze focus ligt op uitbreiding van onze toonaangevende marktpositie in organische peroxiden en metaalalkylen, zoals blijkt uit onze recente investeringen in China, de Verenigde Staten en Mexico”, aldus Werner Fuhrmann, lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk voor Specialty Chemicals.

Debtosh Chakrabarti, de President van PMC. voegde hieraan toe: “Wij zijn enthousiast over deze overname. Het is een waardevolle aanvulling op ons specialistische chemicaliënaanbod uit hernieuwbare oleochemicaliën. Primary Amides versterkt de wereldwijd toonaangevende positie van PMC op het gebied van polymeeradditieven en geeft ons een sterke productielocatie in Azië voor het produceren van deze specialistische producten”.

De producten van Primary Amides worden voornamelijk toegepast in de polymeerindustrie voor het fabriceren van plastic zakken en films voor verpakkingsdoeleinden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top