woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel voor derde achtereenvolgende jaar op toppositie in de DJSI
AkzoNobel voor derde achtereenvolgende jaar op toppositie in de DJSI

AkzoNobel voor derde achtereenvolgende jaar op toppositie in de DJSI

  • Nederland
  • AkzoNobel staat voor het derde opeenvolgende jaar op de eerste plaats in de invloedrijke Dow Jones Sustainability Index (DJSI)-ranglijst.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_voor_derde_achtereenvolgende_jaar_op_toppositie_in_de_djsi.aspx

In de nieuwe lijst, die vandaag is gepubliceerd bezet de onderneming de eerste plaats uit meer dan 350 ondernemingen in de categorie ‘Materials’ Industrie, en onderstreept daarmee AkzoNobel’s inzet voor voortdurende verbetering.

“We zijn natuurlijk zeer trots op het behouden van de eerste plaats en onze medewerkers verdienen voor hun aandeel daarin een groot compliment. Maar bovenal betekent het dat we effectief gebruik maken van de DJSI om onze duurzaamheidsprestaties te blijven verbeteren wat ons beter in staat stelt om in de toenemende behoeften van de groeiende bevolking van onze planeet te voorzien” aldus Ton Büchner, CEO van AkzoNobel.

“En we zullen niet verslappen. Duurzaamheid zal de basis blijven van onze strategie om het creëren van waarde te koppelen aan efficiënt gebruik van hulpbronnen. De DJSI is een belangrijke management tool om de steeds veranderende behoeften op de wereldmarkt te begrijpen en om ons te kunnen meten met andere vooraanstaande ondernemingen.”

Het is het negende jaar op rij dat AkzoNobel in de top drie staat genoteerd. Volgens Büchner onderstreept de ononderbroken prestatie de vastberadenheid van AkzoNobel om haar Planet Possible-strategie effectief toe te passen.

“We moeten ook volledig gefocust blijven op verdere prestatieverbetering om de volgende belangrijke stap voorwaarts te kunnen maken om meer waarde uit minder hulpbronnen te kunnen creëren.” Hij vervolgde: “Hoe meer we innoveren en ons best doen, des te beter zijn we in staat om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten.”

De DJSI World Index, die alom wordt gezien als de meest gerespecteerde onafhankelijke duurzaamheidsindicator, benchmarkt de duurzaamheidsprestaties van vooraanstaande ondernemingen, gebaseerd op milieu-, sociale en economische prestatie, inclusief toekomstgerichte indicatoren.

Daarbij worden diverse criteria gehanteerd, waaronder integraal ketenbeheer, operationele eco-efficiëntie, verantwoord productbeheer, ontwikkeling van menselijk kapitaal, ARBO en bedrijfsveiligheid.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top