dinsdag, februari 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel werkt samen met SERIS aan zonneceltechnologie
AkzoNobel werkt samen met SERIS aan zonneceltechnologie

AkzoNobel werkt samen met SERIS aan zonneceltechnologie

  • Internationale
  • AkzoNobel is een samenwerking aangegaan met het Solar Energy Research Institute of Singapore (SERIS) van de National University of Singapore voor onderzoek naar goedkopere productie voor hoogrenderende zonnecellen met silicium wafers.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobel_werkt_samen_met_seris_aan_zonneceltechnologie.aspx

Het onderdeel High Purity Metalorganics (HPMO) van AkzoNobel is een belangrijke leverancier van elektronische materialen voor de halfgeleider- en zonne-energie-industrie. Samen met SERIS onderzoekt AkzoNobel hoe kan worden ingespeeld op de behoefte binnen de fotovoltaïsche sector om lagere kosten van efficiëntere zonnecellen te realiseren.

“Gezien de hoeveelheid energie die nodig is om onze steden en samenlevingen van stroom te voorzien is een verdere ontwikkeling van hernieuwbare bronnen tegen betaalbare kosten de drijvende kracht achter onze innovatieactiviteiten en het Planet Possible-duurzaamheidsbeleid,” aldus Werner Fuhrmann, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Specialty Chemicals.

Sprekend over de samenwerking zei Alberto Allegro, Global Business Director voor het onderdeel HPMO van AkzoNobel, hierover: “Fabrikanten van zonnecellen wegen constant kosten af tegen prestaties. Als belangrijke leverancier van enkele essentiële grondstoffen werken we graag samen met SERIS aan het verbeteren van de efficiëntie van zonnecellen.”

De samenwerking is ingegeven door de groeiende verwachting dat de fotovoltaïsche sector zal kiezen voor hoogrenderende zonnecelsystemen op basis van silicium wafers.

“AkzoNobel heeft op dit gebied belangrijke kennis ontwikkeld en zal samen met SERIS onderzoeken hoe de totale eigendomskosten van zonne-energie het best kan worden verlaagd,” aldus Dr. Bram Hoex, Directeur van de Silicon Materials & Cells Cluster van SERIS. “De samenwerking is speciaal gericht op de productie van rendabelere typen metaalorganische precursors met het soort langetermijnvoordelen waar de sector naar zoekt.”

De nieuwe precursors moeten een aantrekkelijk alternatief bieden voor de huidige commercieel verkrijgbare metaalorganische verbindingen, die zijn ontworpen voor andere toepassingen dan hoogrenderende zonnecellen met silicium wafers. De HPMO-producten van AkzoNobel worden toegepast in een brede reeks industriële en consumentenproducten, waaronder lasers, zonnecellen, LED’s en mobiele telefoons.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top