dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel zorgt voor een revolutie bij kleurmatching van autoreparatielakken
AkzoNobel zorgt voor een revolutie bij kleurmatching van autoreparatielakken

AkzoNobel zorgt voor een revolutie bij kleurmatching van autoreparatielakken

  • Nederland
  • AkzoNobel introduceert een revolutionair digitaal systeem waarmee schadeherstelbedrijven de bestaande kleuren van carrosseriedelen exact kunnen bepalen en matchen. Het geavanceerde systeem bestaat uit twee elementaire onderdelen.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2015/akzonobel_zorgt_voor_een_revolutie_bij_kleurmatching_van_autoreparatielakken.aspx

Het eerste onderdeel is Automatchic Vision – AkzoNobels nieuwste generatie hand-held-apparatuur voor het digitaal analyseren van kleuren. Het tweede onderdeel is Automatchic Smart Search – software die zorgt dat kleurformules optimaal met elkaar overeenstemmen.

“Dit is niet minder dan een revolutie als het gaat om het matchen van kleuren op de werkplaats”, aldus Henri Bijsterbosch, Global Manager Digital Color van het bedrijfsonderdeel Vehicle Refinishes van AkzoNobel. “Het compacte, handbediende Automatchic Vision-apparaat maakt gebruik van de allernieuwste digitale technologie waarmee een precieze, betrouwbare kleurmeting wordt gegarandeerd en het werkt ook op gebogen carrosseriedelen die traditioneel moeilijk zijn af te lezen.”

Het systeem is van nature makkelijk te bedienen, zodat een minimale training volstaat om snel nauwkeurige metingen te kunnen doen. De Smart Search software vertaalt de door Automatchic Vision gelezen kleur eenvoudig naar de best overeenkomende kleurformule. “Automatchic ondersteunt de standaardprocessen bij schadeherstelbedrijven”, voegde Bijsterbosch er aan toe. “De software zorgt voor een optimale kleurenmatch en minimaliseert tegelijk de gebruikte hoeveelheid lak, wat verspilling voorkomt en een waardevolle tijdsbesparing oplevert. Kleuren zijn steeds moeilijker te matchen en Automatchic helpt om objectief een kleurkeuze te maken.”

Het systeem is uitgebreid getest bij klanten en de feedback was uitermate positief. “Door het eenvoudige, ongecompliceerde proces worden er minder fouten gemaakt”, aldus Vincent Gourdon, Technical Manager bij SODIP, een belangrijke Franse distributeur van industriële-en autocoatings. Naar aanleiding van de aankondiging zei Simon Parker, Managing Director van het bedrijfsonderdeel Vehicle Refinishes van AkzoNobel: “De hulpmiddelen voor kleurmatching van AkzoNobel zijn toonaangevend binnen de schadeherstelsector.

De ontwikkeling van deze nieuwste digitale technologie is opnieuw een voorbeeld van onze passie voor excellence. Hiermee verminderen we de complexiteit en maken deze techniek toegankelijk, waardoor meer mensen er gebruik van kunnen maken.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top