woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel’s Awlgrip levert hoogwaardige coatings voor Extreme Sailing Series™
AkzoNobel’s Awlgrip levert hoogwaardige coatings voor Extreme Sailing Series™

AkzoNobel’s Awlgrip levert hoogwaardige coatings voor Extreme Sailing Series™

  • Nederland
  • AkzoNobel is een tweejarige samenwerking aangegaan voor de levering van de nieuwste hoogwaardige rompcoatings aan de Extreme Sailing Series™ – een jaarlijks reeks internationale zeilwedstrijden. Deze nieuwe benadering van de zeilsport, waarbij op hoge snelheden dicht langs de kust wordt gezeild, trekt door zijn sensationele karakter grote aantallen toeschouwers.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobels_awlgrip_levert_hoogwaardige_coatings_voor_extreme_sailing_series.aspx

De Extreme 40 catamarans, die zullen worden voorzien van Awlgrip jachtcoatings van AkzoNobel, bereiken zelfs bij matige windsterktes snelheden die normaal gesproken alleen zijn weggelegd voor motorboten. Tijdens de 15-20 minuten durende races vereist de 40 voet (12m) lange koolstof racemachine al bij een lage windsnelheid van 8 knopen (15 km/h) de nodige coördinatie en spierkracht van de bemanning.

De door AkzoNobel geleverde Awlgrip jachtcoatings zullen technische innovatie en superieure prestaties bieden aan de vloot van supersnelle Extreme 40 catamarans.

Conrad Keijzer, verantwoordelijk voor de Performance Coatings divisie van AkzoNobel, legt uit: “Naast het feit dat de Series voor zowel toeschouwers als deelnemers een geweldig evenement zijn, bieden de races een uitgelezen mogelijkheid om watersportliefhebbers overal ter wereld kennis te laten maken met de prestaties van onze jachtcoatings. Door sport en entertainment naar de havens te brengen helpen we ook om deze stadsdelen en de stad als geheel aantrekkelijker te maken.”

Andy Tourell, de Project Director van de Extreme Sailing Series benadrukt: “Het is fantastisch om met deze meerjarige overeenkomst AkzoNobel toe te voegen aan onze groeiende reeks partners van de Series. Tijdens de jaarlijkse rustperiode zullen de Extreme 40 teams dankbaar gebruik maken van de geboden ondersteuning.”

De sponsoring van de Extreme Sailing Series vindt plaats in het kader van het Human Cities-initiatief van AkzoNobel dat het doel heeft om mensen te helpen om de emotionele binding met hun woon en werkplaats te versterken. Dit initiatief rust op zes pijlers: kleur, sport en vrije tijd, erfgoed, transport, educatie, en klimaatverandering.

Het onderdeel Yacht Coatings van AkzoNobel levert slimme, duurzame oplossingen aan scheepswerven en scheepsbouwers, zonder concessies te doen aan de hoge verwachtingen van de eigenaren van de schepen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top