dinsdag, juli 16, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AkzoNobel’s methode voor koolstofkredieten biedt aanzienlijk financieel voordeel
AkzoNobel’s methode voor koolstofkredieten biedt aanzienlijk financieel voordeel

AkzoNobel’s methode voor koolstofkredieten biedt aanzienlijk financieel voordeel

  • Nederland
  • Twee scheepseigenaren zullen begin volgend jaar worden beloond met een totaal van bijna $500.000 wanneer de eerste aanspraken op de nieuwe door AkzoNobel en The Gold Standard Foundation ontwikkelde koolstofkredietenmethodiek worden afgerond.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/akzonobels_methode_voor_koolstofkredieten_biedt_aanzienlijk_financieel_voordeel.aspx

Het project stelt schepen in staat om inkomsten te verwerven in de vorm van koolstofkredieten die worden verdiend door verminderde CO2-uitstoot. De eerste twee aanspraken hebben in totaal betrekking op 17 schepen. Eind dit jaar zullen naar verwachting nog eens 50 schepen aan het project deelnemen.

De baanbrekende methodiek is gebaseerd op het vervangen van biocide antifouling op bestaande schepen. Wanneer de eigenaren dit vervangen door een geavanceerde biocidevrije rompcoating zoals Intersleek, een scheepscoating van het merk International van AkzoNobel, maken zij aanspraak op koolstofkredieten.

“Nu scheepseigenaren en exploitanten toenemend onder druk staan om efficiënter en duurzamer te werken, is de mogelijkheid om met koolstofkredieten energiebesparing om te zetten in financieel voordeel een belangrijke stap voorwaarts”, aldus Trevor Solomon, Business Manager van Intersleek bij het onderdeel Marine Coatings van AkzoNobel.

“Voor de 100 schepen die hun biocide antifouling al hebben vervangen met Intersleek-technologie is er naar schatting $2,8 miljoen aan koolstofkredieten beschikbaar voor de betreffende eigenaren en exploitanten.”

Scheepseigenaren kunnen de koolstofkredieten verkopen of de kredieten overdragen aan andere belanghebbenden, zoals aan de eigenaren van de ladingen om daarmee hun eigen emissies te kunnen compenseren. Als alternatief kunnen de kredieten worden gebruikt om op vrijwillige basis de uitstoot van andere CO2-bronnen te compenseren.

“Wij zijn voortdurend op zoek naar innovaties buiten de gebaande paden en dit sprekende project waarbij klanten duurzaamheidsvoordelen ontvangen en de uitstoot van de scheepvaart vermindert, is een voorbeeld van ons Planet Possible-beleid voor duurzaamheid,” aldus Conrad Keijzer, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings.

Adrian Rimmer, CEO van The Gold Standard Foundation, voegde hieraan toe: “Het doel van dit vooruitstrevende initiatief is om de introductie van schone technologieën in de internationale scheepvaart te helpen versnellen. Wij volgen de ontwikkelingen met grote belangstelling.”

Het in april gestarte project is de eerste onafhankelijke en benchmark getoetste methodiek op basis waarvan schepen koolstofkredieten genereren uit hun gereduceerde CO2-uitstoot.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top