zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Al je favoriete recepten verzameld in 1 app
Al je favoriete recepten verzameld in 1 app

Al je favoriete recepten verzameld in 1 app

  • Nederland
  • Met de iPad app (binnenkort ook iPhone) Receptenmaker heeft Sander van Middendorp (sous-chef en kookliefhebber) zijn eigen wens gerealiseerd: je favoriete en eigen recepten gemakkelijk en overzichtelijk digitaal bewaren en inzien.
  • Receptenmaker
  • http://receptenmaker.nl
  • info@receptenmaker.nl

De app is ontstaan door de wens die Sander al enige tijd bezig hield. Daar waar vroeger iedereen een kookschriftje had met daarin de uitgeknipte favoriet recepten, werd het tijd voor een moderne variant. Wel zijn er eisen: geen reclame, alleen functionaliteiten die je als gebruiker ook echt wilt en een overvolle app met 1001 functies. Geen boek vol met recepten waarvan je er slechts enkele gebruikt, maar één app die al je favoriete recepten voor je bewaart.

De Receptenmaker app is dan ook volledig naar de wensen van deze sous chef in de App Store verschenen. De app biedt de mogelijkheid je eigen recepten(inclusief foto’s ) in te voeren en de recepten van de bekende kookwebsites op te slaan. De foto’s komen vervolgens op ipadformaat goed tot hun recht.

De ingrediënten stuur je gemakkelijk naar je email zodat je deze in de supermarkt op je smartphone hebt. Heel makkelijk is de functie om een recept op te halen van populaire recepten websites. Verder kook je natuurlijk met seizoensproducten en deze zijn per maand en categorie terug te vinden in de app. Een handige functie van de app en de te raadplegen catalogus. Hier wordt eenvoudig uitgelegd wat diverse kooktermen inhouden. Namelijk niet iedereen weet wat te doen wanneer in het recept staat ‘pliceer de tomaten’.

Een ingevoerd recept is gemakkelijk terug te vinden via de in de app ingebouwde zoekfunctie. Daarnaast is het ook mogelijk om de opgeslagen recepten te delen via de bekende social media kanalen, of gewoon via de mail.

Ook is er nagedacht over hoe je de app gebruikt in de keuken: door de kookstand te activeren wordt de bereidingstekst samen met de ingrediënten groot weergegeven en zal de iPad niet in de slaapstand gaan. Hier zie je de wensen van de kok terug, het zou namelijk niet handig zijn om constant de i-pad aan te moeten raken wanneer je staat te koken.

De app is 100% Nederlands en met liefde voor het vak door een kok bedacht en gerealiseerd.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top