woensdag, mei 18, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Al meer dan 1 miljoen klantenpassen en 6.000 tompoucen in 3 weken
Al meer dan 1 miljoen klantenpassen en 6.000 tompoucen in 3 weken

Al meer dan 1 miljoen klantenpassen en 6.000 tompoucen in 3 weken

  • Nederland
  • Drie weken na de lancering van het loyaliteitsprogramma van HEMA hebben al meer dan 1 miljoen Nederlanders een ‘meer HEMA’ klantenpas aangeschaft of gedownload. Ook zijn er inmiddels al meer dan 150.000 kortingsbonnen ingewisseld en 6.000 tompoucen door jarigen opgehaald.
  • HEMA
  • arnold.drijver@hema.nl

HEMA lanceerde op 9 januari een loyaliteitsprogramma voor haar klanten onder de naam ‘meer HEMA’. HEMA wil niet alleen trouwe klanten belonen met extra korting, maar ook klanten op basis van hun aankopen beter informeren over relevante producten en aanbiedingen. Klanten die meedoen met ‘meer HEMA’ krijgen voor iedere euro die ze besteden bij HEMA een punt (zowel in de winkel als online). En die punten kunnen worden ingewisseld voor digitale vouchers die korting geven op verschillende producten. Hierdoor kunnen klanten zelf kiezen op welke producten ze korting krijgen. Iedere maand wordt het aanbod van vouchers vernieuwd.

Adriana Hoppenbrouwer, Format Marketing Director: “Een loyaliteitsprogramma past bij de strategie van HEMA, die is gericht op groei in het buitenland, de revitalisatie van HEMA in de Benelux en de ontwikkeling van e-commerce. Onze klanten reageren super enthousiast op onze klantenpas. Het grote enthousiasme sluit precies aan bij wat klanten van te voren aangaven in ons klantonderzoek, maar overtreft onze verwachtingen.” Plastic Van de 1 miljoen ‘meer HEMA’ klanten heeft ongeveer één derde gekozen voor de app, terwijl twee derde nog altijd gaat voor de plastic pas. De digitale pas wordt door alle leeftijden gebruikt, maar zoals verwacht is die onder de leeftijdsgroep jonger 40 jaar het grootst (72%).

Echter ook onder de klanten ouder dan 50 jaar gebruikt 28% een digitale pas. Alles voor een feestje In drie weken tijd hebben klanten van HEMA al meer dan 150.000 keer een bij elkaar gespaarde kortingsvoucher ingewisseld. Er zijn al meer dan 6.000 jarigen langsgekomen om hun gratis tompouce op te halen. Het merendeel van deze klanten haalt gelijk ook de rest van zijn/haar verjaardagsbenodigdheden in de winkel, nog meer tompoucen, taart en feestartikelen. Het komende jaar zal HEMA het klantprogramma uitbreiden met nog meer leuke voordelen en functionaliteiten. Te denken valt aan speciale klanten evenementen zoals een wijnproeverij, dubbele puntenacties en extra leuke functies in de app.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top