dinsdag, augustus 16, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Alcoholcongres: Naleving regelgeving rond alcoholverkoop slechts 35%
Alcoholcongres: Naleving regelgeving rond alcoholverkoop slechts 35%

Alcoholcongres: Naleving regelgeving rond alcoholverkoop slechts 35%

  • Nederland
  • De zoektocht naar een betrouwbaar leeftijdscontrole systemen.
  • Ageprint
  • http://www.ageprint.com
  • info@ageprint.com

Ondanks de inspanningen van de overheid en aanbieders is de naleving van regels ten aanzien van alcoholverkoop slechts 35% (bron: Min VWS, 2011). De grootste oorzaak hiervan ligt in de wijze waarop leeftijd op een eenvoudige, snelle manier kan worden gecontroleerd. Het vergroten van de naleving – en daarmee het vinden van een passende oplossing hiervoor – heeft een hoge prioriteit bij zowel aanbieders als gemeenten.

Tijdens het Alcoholcongres 3.0 georganiseerd door het Ministerie van VWS en het Trimbos instituut presenteerde Ageprint BV een compleet nieuwe oplossing voor slimme leeftijdscontrole. De reacties vanuit aanbieders en gemeenten waren unaniem positief.

Want als het aan staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) ligt, gaan gemeenten strenger optreden tegen winkels en horecagelegenheden die toch alcohol verkopen aan jeugd. Dit betekent dat de noodzaak voor betere en betrouwbare leeftijdscontrole systemen wordt vergroot. Een dergelijk systeem dient (bij voorkeur) off-line te werken aangezien dit de snelheid en betrouwbaarheid vergroot.

Volgens René de Haan, Eleqtron Projects BV (de eerste Ageprint distributeur in Nederland); “Ageprint biedt de mogelijkheid tot snelle, efficiënte maar vooral ook anonieme leeftijdscontrole. Iets wat wij bij bestaande systemen nog niet eerder zijn tegengekomen. Naar onze mening dé oplossing voor de huidige problemen rond leeftijdscontrole bij onze klanten, waaronder een groot aantal landelijke supermarktketens.”

Over Ageprint (www.ageprint.com)

Ageprint BV is een aanbieder van slimme leeftijdscontrole oplossingen (winkel/gemeente onafhankelijk). Hierbij maakt Ageprint gebruik van een combinatie van bewezen technieken, welke op een unieke wijze aan elkaar gekoppeld worden. Het Ageprint leeftijdscontrole systeem is breed inzetbaar (supermarkten, slijterijen, vending machines, etc.) en vraagt slechts een eenmalige registratie.

Over Alcoholcongres 3.0 (www.alcoholcongres.nl)

Effectief lokaal alcoholbeleid gericht op jongeren, hoe pak ik dat aan? Hoe pakken collega’s in andere gemeenten dat aan? Hoe ontwikkel ik beleid dat zich niet alleen richt op gezondheid van jongeren maar ook op het voorkomen van alcohol gerelateerde overlast? Op het congres Alcoholbeleid 3.0 deelden lokale en landelijke partners met elkaar hun ervaringen en kennis over lokaal integraal alcoholbeleid gericht op jongeren.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top