dinsdag, januari 25, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Alert op fraude bij mobiel betalen
Alert op fraude bij mobiel betalen

Alert op fraude bij mobiel betalen

  • Nederland
  • Banken moeten bedacht zijn op nieuwe frauderisico’s en een stijging van de fraude met mobiele betaaloplossingen.
  • http://www.dnb.nl/
  • info@dnb.nl

Mobiele betaalinnovaties, waarbij de consument met de smartphone kan betalen, worden wereldwijd geïntroduceerd. In Nederland zijn deze nog niet grootschalig in gebruik, al zijn er wel enkele innovaties gelanceerd, zoals de Rabo Wallet en de Vodafone wallet. Ook de introductie van andere betaaloplossingen van Apple, Google en Samsung wordt verwacht. Hierbij moeten banken bedacht zijn op nieuwe frauderisico’s en een stijging van de kaartfraude.

Gegevensdiefstal

Criminelen kunnen gestolen identiteits- en kaartgegevens via de smartphone aan het betaalsysteem van Apple, Samsung of Google laten koppelen. Dit gebeurde in de VS doordat banken vaak al genoegen namen met het doorgeven van naam, rekening- en pasnummer, en de twee laatste cijfers van het BSN. Dit soort gegevens wordt echter op grote schaal verhandeld op het Darknet (digitaal netwerk dat veelal anoniem via specifieke software, configuraties of machtiging toegankelijk is). Criminelen konden zo eenvoudig op andermans kosten dure goederen aanschaffen in winkels.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top