woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Alle partijen akkoord over aanpak trekkingsrecht
Alle partijen akkoord over aanpak trekkingsrecht

Alle partijen akkoord over aanpak trekkingsrecht

  • Nederland
  • De VNG, SVB, ZN, Per Saldo, BVKZ, het ministerie van SZW en het ministerie VWS zijn het eens geworden over nieuwe afspraken over het trekkingsrecht voor pgb. De partijen bereikten gisteren overeenstemming over onder meer de herbeoordelingen en het Verbeterplan. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) vrijdag aan de Tweede Kamer.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2015/09/04/alle-partijen-akkoord-over-aanpak-trekkingsrecht

Budgethouder centraal

Gemeenten informeren budgethouders voor 1 oktober aanstaande of hun situatie per 1 januari 2016 kan wijzigen, bijvoorbeeld op basis van een nieuwe beoordeling. Als een gemeente meer tijd wil nemen voor de herbeoordelingen zal het budget van budgethouders in ieder geval tot 1 mei 2016 gelijk blijven.

Ambitieus en realistisch verbeterplan

Met de Kamerbrief is het Verbeterplan verstuurd. Het huidige Trekkingsrecht is te ingewikkeld en moet in het belang van de budgethouder worden verbeterd en versimpeld. Het Verbeterplan is zowel ambitieus – iedereen wil zo snel mogelijk versimpelen – als realistisch: betalingen aan budgethouders houden altijd prioriteit.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top