woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Alternatief voor Europees OM
Alternatief voor Europees OM

Alternatief voor Europees OM

  • Europa
  • VVD-Kamerlid Ard van der Steur verspreidt onder alle betrokken volksvertegenwoordigingen en regeringen een alternatief plan voor het EU-voorstel voor een Europees Openbaar Ministerie (EOM).
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjkpkkb70lzp/nieuws/alternatief_voor_europees_om?ctx=vhsjhdfktnpb&tab=0

Dat moet fraude met EU-geld aanpakken, zo is de gedachte. De liberaal houdt de ontwikkelingen namens het Nederlandse parlement in de gaten. De Tweede Kamer is tegen het oorspronkelijke voorstel, net als verschillende andere parlementen. De Europese Commissie wil toch doorzetten.

De Kamer wil fraude met EU-geld ook aanpakken, maar vindt strafrechtelijke vervolging een zaak voor de lidstaten zelf. Daarbij zijn de plannen de Kamer te vaag geformuleerd. Een EOM als toezichthouder op opsporing en vervolging in de lidstaten, kan volgens het alternatief wel. Als een lidstaat in gebreke blijft in de opsporing en vervolging, mag het EOM die overnemen. Maar dat is dan een uiterste remedie. Van der Steur bezoekt 30 juni Brussel in verband met de kwestie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top