dinsdag, maart 9, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Ambassadeursconferentie 2016: Voor Nederland, wereldwijd
Ambassadeursconferentie 2016: Voor Nederland, wereldwijd

Ambassadeursconferentie 2016: Voor Nederland, wereldwijd

  • Nederland
  • In de week van 28 maart t/m 1 april zijn de Nederlandse ambassadeurs, consuls-generaal en permanente vertegenwoordigers bij internationale instellingen in Nederland voor de jaarlijkse ambassadeursconferentie.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Programma
De conferentie vindt plaats op 29 en 30 maart. Op dinsdag hebben de ambassadeurs ontmoetingen met ministers, Kamerleden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Kim Putters van het SCP bespreekt met de ambassadeurs de sociale staat van Nederland o.b.v. de nieuwste resultaten uit het Continu Onderzoek Burgerperspectieven, dat op 29 maart verschijnt.

Woensdag staat in het teken van economische diplomatie. De ambassadeurs zijn te gast in de Fokker Terminal in Den Haag, waar ze door onder andere Hans de Boer van VNO-NCW worden bijgepraat over de Nederlandse economie. Daarna hebben de ambassadeurs speeddates met ondernemers die naar het buitenland exporteren of dat willen gaan doen en daarbij hulp en advies verlangen van ambassades.

Op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april hebben de ambassadeurs elk hun eigen programma, met onder andere thematische sessies, regioconferenties en persoonlijke afspraken met bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties.

Diplomatie
Diplomaten doen hun werk in het besef dat de ontwikkelingen in de wereld impact hebben op het dagelijkse leven in Nederland en dus vragen om een krachtig buitenlandbeleid. Of het nu gaat om de instabiliteit aan de grenzen van Europa, Nederlanders in nood, of de handelscontracten waar onze economie op draait; het is de opdracht van onze diplomaten wereldwijd om steeds de Nederlandse belangen te behartigen.

Nederland heeft zo’n 107 ambassadeurs, 25 consuls-generaal en 10 zogeheten Permanente Vertegenwoordigers bij internationale organisaties zoals de EU, de VN en de NAVO.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top