maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ambitie genoeg: “Ik ga in België studeren!”
Ambitie genoeg: “Ik ga in België studeren!”

Ambitie genoeg: “Ik ga in België studeren!”

  • Nederland
  • “Maar nu het geld nog” mompelt Robert Haafst (30) uit Lelystad erachteraan. Robert is toegelaten op een van de top universiteiten van Europa, de KU Leuven in België, om daar zijn MBA te doen. Helaas heeft hij niet genoeg financiële middelen om het restant van de studiekosten te voldoen. Mede hierom is hij een crowdfunding en sponsor campagne gestart, in de hoop alsnog het benodigde studiegeld bij elkaar te krijgen.
  • 847d5c7d96f14dd77a8a9413c4360542-1434382527
  • Robert Haafst
  • www.robertinleuven.nl
  • roberthaafst@gmail.com
  • Lelystad, 16 juni –

De drang om te gaan studeren kwam pas laat, zo is hij vorig jaar pas afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, en daar plukt hij nu de –nadelige- vruchten van. Robert: “Helaas stopt alle mogelijke ondersteuning die zowel Nederland als België biedt op je 30ste.” Hij komt nu hij 30 is niet in aanmerking voor zowel ondersteuning van DUO als van de diverse studiefondsen, aangezien ze allemaal een leeftijdsgrens hebben van 29 of 30 jaar.

Van de benodigde 53.000 euro heeft hij zelf al 21.000 bij elkaar geschraapt van spaargeld en familie, maar dat geeft nog een budgettekort van 32.000 euro. Via via hoorde hij van enigszins vergelijkbare verhalen van studenten die door middel van crowdfunding alsnog het benodigde bedrag bij elkaar hadden gekregen. Ondertussen heeft hij ook zijn campagne gestart op robertinleuven.nl.

Hij hoopt nu zelf ook een van de gelukkigen te zijn die gesponsord wordt door de medemens, maar alleen zijn hand ophouden, daar houdt hij niet van: “Nee, ik vind het eigenlijk vervelend om bij onbekende mensen te bedelen om een kleine donatie. Ik wil er daarom ook zoveel mogelijk voor terug doen!” Zelf heeft hij een aantal voorbeelden bedacht, zoals het noemen van alle sponsoren in zijn proefschrift, mensen voorzien van toeristentips van Brussel en Leuven, of workshops geven bij bedrijven, maar hij staat ook open voor alle suggesties.

Waarom hij in België wilt studeren, komt omdat Brussel toch de hoofdstad van Europa is. Daarnaast, staat de Universiteit volgens diverse ranglijsten in de top 100 ter wereld, top 20 van Europa, en wordt zelfs genoemd als beste van heel België, Nederland en Luxemburg. “Het zal heel inspirerend zijn om in bruisende centrum van Europa te studeren.”

Over robbiedebobbie

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top