dinsdag, november 19, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Amsterdam Klezmer Band topact Manus Maastricht
Amsterdam Klezmer Band topact Manus Maastricht

Amsterdam Klezmer Band topact Manus Maastricht

  • Nederland
  • Wereldtop van klezmer en Balkanbeats in Maastricht op jubileumtour door Europa.
  • Stichting Cultuur sur Place
  • www.manusvanallesfestival.nl
  • info@manusvanallesfestival.nl

Amsterdam Klezmer Band is de topact op de 16e editie van het gratis multiculturele straatfestival Manus van Alles op zondag 26 juni. De band behoort tot de wereldtop van klezmer en Balkanbeats en maakt een jubileumtour door Europa. Twee andere meesters van cultuurmix zijn Jambo Afrika The Tribal Touch en Indikala Dance Company. De drie toppers van Maastrichtse ambiance 2016 zijn Erwin, Fabrizio en Ziesjoem. Op het danspodium schitteren dit jaar veel jonge talenten van Roots-Youth Folk Company, ArtEZ Dansacademie, vooropleiding Venlo en de jeugdgroep van Ind!kala Dance Company. Op het programma staan 29 groepen, 356 artiesten uit 27 landen.

Het festival, georganiseerd door 80 vrijwilligers, trekt jaarlijks ruim 10.000 bezoekers. Naast 3 podia met kleurrijke muziek en dans presenteert het festival een culturele wereldmarkt, een festivalbraderie, en een kidsfestival met nomadendorp. Manus van Alles festival staat nationaal en Euregionaal bekend om zijn aanstekelijke mix van exotische culturen en Maastrichtse ambiance. Bij het festival draait alles om de unieke beleving van multicultuur en verbroedering. Iedereen kijkt er met plezier over de schutting van zijn eigen cultuur. Website  Festiworld typeert het festival als ‘Het feest dat verschillen viert in plaats van benadrukt’. NS Magazine Spoor tipte het festival al in 2009 als ‘een van de 10 leukste gratis uitstapjes van Nederland’.

Over Manus van Alles festival

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top