maandag, juli 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Anne Frank ambassadeurs
Anne Frank ambassadeurs

Anne Frank ambassadeurs

  • Nederland
  • In De Nieuwe Liefde in Amsterdam vond gisteren de afsluiting plaats van een vierdaagse conferentie van 50 Anne Frank ambassadeurs uit 27 landen. De afgelopen dagen hebben de jongeren ervaringen uitgewisseld en nieuwe educatieve projecten ontwikkeld. Drie ambassadeurs presenteren hun projectplan tijdens de afsluitende bijeenkomst aan een jury, waaronder minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans. “Zodra intolerantie en onverdraagzaamheid de kop opsteekt is voor iedereen een taak weggelegd dit een halt toe te roepen.”
  • pers_groep_conf
  • Anne Frank Stichting
  • http://www.annefrank.org/nl
  • museumsecretariaat@annefrank.nl
  • http://www.annefrank.org/nl/Nieuws/Nieuwsberichten/2014/Augustus/Anne-Frank-ambassadeurs/
  • Speech_minister_van_Buitenlandse_Zaken_Frans_Timme

Jongeren uit de hele wereld zijn op uitnodiging van de Anne Frank Stichting van 11 – 14 augustus in Amsterdam bijeen. De ambassadeurs zijn in de leeftijd van 16 – 25 jaar en zijn betrokken bij educatieve projecten van de stichting in hun eigen land, zoals het geven van rondleidingen bij de reizende tentoonstelling ‘Anne Frank – een geschiedenis voor vandaag’.

Met de internationale jongerenbijeenkomst zet de Anne Frank Stichting een traditie voort die Otto Frank, Annes vader, begon bij de oprichting van de stichting in 1957 voor het behoud van de onderduikplek aan de Prinsengracht 263 en het uitdragen van Anne Franks levensverhaal en idealen.

Juli 1968, zomerconferentie

Jongerenbijeenkomst in 1969 met Otto Frank (collectie AFS, fotograaf Egbert van Zon)
Tijdens de afsluitende bijeenkomst presenteren drie ambassadeurs hun projectplan aan een jury, bestaande uit Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken, Ted Musaph, lid van de Raad van Advies van de Anne Frank Stichting en overlevende van concentratiekamp Bergen-Belsen, en Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting. De presentatie is in handen van tv-presentator Lisa Wade. Gastspreker is straatvoetballer Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija, die via crowdfunding geld bij elkaar haalde om kansarme meiden in Rio te leren voetballen.

Toespraak Frans Timmermans

De toespraak van Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is na te lezen in bijgevoegde pdf.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top