dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Anne Frank Huis: Miljoenste bezoeker
Anne Frank Huis: Miljoenste bezoeker

Anne Frank Huis: Miljoenste bezoeker

  • Nederland
  • Vandaag ontving het Anne Frank Huis zijn één miljoenste bezoeker van dit jaar: de 80-jarige Hilda Evens uit Australië. “Ik wilde vandaag per se het Anne Frank Huis bezoeken, voor m’n vertrek morgen naar Australië”, aldus mevrouw Evens die samen met haar dochter in Amsterdam is. De verwachting is dat het museum in 2014 opnieuw een record aantal bezoekers trekt (het record was in 2013 met 1.195.456 bezoekers).
  • Anne Frank Stichting
  • http://www.annefrank.org
  • museumsecretariaat@annefrank.nl
  • http://www.annefrank.org/nl/Nieuws/Nieuwsberichten/2014/Oktober/Miljoenste-bezoeker/

Naar Facebook

De belangstelling voor de geschiedenis en de onderduikplek van Anne Frank is onverminderd groot. De bezoekers aan het Anne Frank Huis komen vanuit alle continenten, uit Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Australië, Azië, en Afrika. Het merendeel van de bezoekers komt uit de Verenigde Staten (circa 16%), gevolgd door bezoekers uit Groot-Brittannië (circa 13%) en Nederland (circa 11%). 40% van de museumbezoekers is jonger dan 25 jaar.

Het hoge aantal bezoekers is mede te danken aan de ruime openingstijden van het museum. Ook in 2015 zal het museum van 1 april tot 1 november geopend zijn van 9.00 tot 21.00 uur (in de maanden juli en augustus van 9.00 uur tot 22.00 uur) en van 1 november tot 1 april 9.00 tot 19.00 uur. Steeds meer mensen kopen een entreekaartje, met tijdslot, via internet (www.annefrank.org).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top