woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Anne Frank Huis ontvangt opnieuw record aantal bezoekers
Anne Frank Huis ontvangt opnieuw record aantal bezoekers

Anne Frank Huis ontvangt opnieuw record aantal bezoekers

  • Nederland
  • Het Anne Frank Huis heeft in 2014 voor het vijfde achtereenvolgende jaar een record aantal bezoekers ontvangen, in totaal 1.227.462 bezoekers. Dat is 32.006 meer dan het recordjaar 2013 (toen 1.195.456). Het merendeel van de bezoekers komt uit het buitenland, circa 140.000 bezoekers komen uit Nederland.
  • Anne Frank Stichting
  • http://www.annefrank.org/nl
  • museumsecretariaat@annefrank.nl
  • http://www.annefrank.org/nl/Nieuws/Nieuwsberichten/2015/Januari/Record-aantal-bezoekers-2014/

De website van de Anne Frank Stichting trok meer dan 5.200.000 unieke bezoekers en het aantal volgers op Facebook groeide naar maar liefst 729.000. De reizende tentoonstelling ‘Anne Frank – een geschiedenis voor vandaag’ was het afgelopen jaar wereldwijd in meer dan dertig landen te zien, en bereikte circa een half miljoen jongeren.

Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting: “Wij willen iedereen die dat wenst de mogelijkheid bieden het Anne Frank Huis te bezoeken. Het Anne Frank Huis is de plek waar de geschiedenis van Anne Frank op authentieke en betrouwbare wijze wordt gepresenteerd. Het is indrukwekkend dat zoveel mensen vanuit alle werelddelen deze plek bezoeken en deze geschiedenis leren kennen.”

“Ook op andere manieren maken miljoenen mensen, veelal jongeren, via onze activiteiten kennis met de geschiedenis van Anne Frank. We voeren ruim 300 educatieve Anne Frank projecten in meer dan dertig landen uit. Ongeveer 5.000 jongeren over de hele wereld zijn als Anne Frank ambassadeurs bij deze projecten betrokken.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top