vrijdag, december 6, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Anne Frank Stichting: Nieuw onderzoek werpt nieuw licht op Anne Franks laatste maanden
Anne Frank Stichting: Nieuw onderzoek werpt nieuw licht op Anne Franks laatste maanden

Anne Frank Stichting: Nieuw onderzoek werpt nieuw licht op Anne Franks laatste maanden

  • Nederland
  • Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Anne Frank in concentratiekamp Bergen-Belsen aan de gevolgen van vlektyfus overleed, te midden van de vele andere slachtoffers van het kamp. De datum waarop Anne Frank precies overleed is niet bekend. Ergens tussen 1 en 31 maart 1945, stelde het Rode Kruis destijds vast. Nieuw onderzoek van de Anne Frank Stichting werpt nieuw licht op de laatste maanden van Anne Frank en haar zus Margot. De kans dat zij maart nog in leven waren is niet aannemelijk, hun overlijdensdatum zal in februari 1945 liggen.
  • DgyQ8YtdHsyBDs3rkeUB
  • Anne Frank Stichting
  • http://www.annefrank.org/nl
  • museumsecretariaat@annefrank.nl
  • http://www.annefrank.org/nl/Nieuws/Nieuwsberichten/2015/Maart/Anne-Franks-laatste-maanden/

Het einde

Ooggetuigen vertellen over de laatste dagen van Margot en Anne Frank in kamp Bergen-Belsen.

Meer

Op de Lüneburger Heide, op het uitgestrekte terrein van de Gedenkstätte Bergen-Belsen, staat een monumentje voor Anne Frank en haar zus Margot. Er liggen vaak bloemen en cadeautjes, alsof het hun graf is. In werkelijkheid zijn zij net als tienduizenden andere slachtoffers van het concentratiekamp Bergen-Belsen op een onbekend moment en op een onbekende plek gestorven.

Het Rode Kruis concludeerde dat het overlijden viel tussen 1 en 31 maart 1945. De Nederlandse autoriteiten stelden vervolgens de officiële sterfdatum op 31 maart, voor zowel Anne als Margot. Maar waar komt die datum vandaan? De Anne Frank Stichting ondernam een nieuwe zoektocht naar de laatste maanden van Anne en Margot. Archieven van het Rode Kruis, Bad Arolsen, de Gedenkstätte Bergen-Belsen en zoveel mogelijk relevante getuigenissen van overlevenden, zijn bestudeerd. Daarnaast is de bestaande literatuur onderzocht.

Het onderzoek werpt nieuw licht op de laatste maanden van Anne en Margot. De kans dat de zusjes in maart nog in leven waren is niet aannemelijk. Zeventig jaar later stellen wij vast dat hun overlijdensdatum in februari 1945 moet liggen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top