vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Annemarie Jorritsma stopt in juni 2015 als VNG-voorzitter
Annemarie Jorritsma stopt in juni 2015 als VNG-voorzitter

Annemarie Jorritsma stopt in juni 2015 als VNG-voorzitter

  • Nederland
  • VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma maakte donderdag bekend dat zij geen nieuwe termijn als burgemeester van Almere ambieert. Daarmee eindigt in juni 2015 ook haar voorzitterschap van de VNG. De leden van de VNG kiezen in de Algemene Ledenvergadering van 3 juni hun nieuwe voorzitter.
  • VNG
  • http://www.vng.nl
  • informatiecentrum@vng.nl
  • http://www.vng.nl/persberichten/14-11-27/annemarie-jorritsma-stopt-in-juni-2015-als-vng-voorzitter

Voorrecht

Annemarie Jorritsma is sinds 1 januari 2008 het gezicht van de VNG en de drijvende kracht achter samenwerking van gemeenten binnen de VNG. “Het is een waar voorrecht om je te mogen inzetten voor het belang van alle gemeenten en hun inwoners”, aldus Jorritsma. “Ook het komende half jaar zal ik dat met plezier blijven doen”.

Tomeloze energie

Volgens Jantine Kriens, voorzitter van de directieraad van de VNG, zijn de tomeloze energie en het enorme netwerk van Jorritsma van grote waarde geweest voor alle gemeenten. “Onder haar leiding heeft de VNG veel voor gemeenten bereikt. Daar zijn we trots op en dankbaar voor.” Op het VNG-jaarcongres van 2 en 3 juni neemt de VNG afscheid van Jorritsma als VNG-voorzitter.

Procedure nieuwe voorzitter

In februari stelt het VNG-bestuur de profielschets voor de nieuwe voorzitter vast. De kandidaatstellingsprocedure start in maart. In de ALV van 3 juni kiezen de leden de nieuwe voorzitter, die wordt benoemd voor een periode van vier jaar.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top