dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / ANP Pers Support – Credion en Symbid starten grootste MKB-financieringsplatform
ANP Pers Support – Credion en Symbid starten grootste MKB-financieringsplatform

ANP Pers Support – Credion en Symbid starten grootste MKB-financieringsplatform

  • Nederland
  • Credion (financieel adviesbureau) en Symbid (financieel technologiebedrijf) verwachten in 2015 transactievolume van EUR 700 miljoen op nieuw financierings- en monitoringplatform.
  • 567b43f1-3dd7-4027-9082-d67c4e4ef503
  • Symbid
  • www.symbid.nl
  • info@symbid.com

Het landelijk dekkend MKB-financieringsadviesbureau Credion en Symbid, een van de eerste aandelen-crowdfundingplatformen ter wereld, kondigen een strategische samenwerking aan. Credion – marktleider in MKB-financieringsadvies – gaat haar eigen netwerk koppelen aan het onlineplatform van Symbid, waardoor financiering van het midden- en kleinbedrijf (MKB) veel eenvoudiger wordt. Verder is het nu voor het eerst mogelijk om automatisch de prestaties van de gefinancierde MKB-bedrijven periodiek te monitoren. Investeerders en geldverstrekkers krijgen zo het gewenste diepere inzicht in hun portefeuille. Deze samenwerking is de eerste stap naar een interactief financieringsnetwerk waar geldverstrekkers, investeerders en ondernemers elkaar vinden, met het doel een efficiëntere kapitaalmarkt te creëren voor het MKB wereldwijd.

Credion faciliteerde in haar veertienjarig bestaan meer dan 6000 ondernemers voor een totaal bedrag van ruim EUR 8 miljard aan zakelijke financieringen, waarmee Credion een serieus marktaandeel heeft in de Nederlandse adviesmarkt voor MKB-bedrijfsfinanciering. Vanaf nu laat Credion de volledige financiering van haar MKB-relaties, met een geschatte financieringsbehoefte van circa 700 miljoen euro voor het jaar 2015, via het Symbid-platform lopen. Symbid en Credion hebben door deze samenwerking hét ‘go-to platform’ gecreëerd voor investeerders, geldverstrekkers, MKB-ondernemingen en ondernemers op zoek naar kapitaal. Het nieuwe financieringsplatform biedt zowel traditionele financieringsvormen als financiering via banken evenals alternatieve financieringsvormen zoals aandelencrowdfunding.

Investeren in de toekomst van financiering

“Wij zien het financieringsvolume op ons crowdfundingplatform exponentieel groeien evenals de vraag naar meer traditionele financiering voor het MKB. De overeenkomst met Credion maakt dat Symbid zich kan doorontwikkelen tot een breed online financierings-, investerings- en monitoringplatform, waarin we naast aandelencrowdfunding ook alle andere financieringsvormen aanbieden met al haar aanbieders.”, zegt Korstiaan Zandvliet, oprichter en CEO van Symbid. “Deze samenwerking is, naast de internationale uitbreiding, een belangrijke stap voor Symbid. Door de combinatie van de jarenlange financiële ervaring van Credion en haar ruim 40 partners die optreden als geldverstrekker (die vaste overeenkomsten hebben met Credion) samen met Symbids technologische innovaties en de ‘crowd’, creëren we een veilige, online financieringsomgeving voor geldverstrekkers, investeerders en ondernemers.”

“Samenwerken met andere bedrijven om nieuwe manieren van kapitaalvoorziening te verwezenlijken, is een kenmerk van onze bedrijfsfilosofie”, zegt Carlo van der Weg, directeur van Credion. “Het stroomlijnen van de manier waarop ondernemers de voor hen cruciale investering vinden, is een doel dat wij delen met Symbid. Het open financieringsplatform dat we nu creëren, maakt het mogelijk dat ook andere geldverstrekkende-, geldzoekende- en adviespartijen zich hierbij kunnen aansluiten. Volgens Jacob Nammensma, commercieel directeur van Credion biedt het ook volop kansen voor de verdere ontwikkeling van nieuwe MKB-financieringsproducten waarbij institutionele fundingpartijen hun front-, mid- en backoffice activiteiten door Credion en het Symbid-platform laten verzorgen: “Doordat de Credion-kantoren over een grote binnendienst beschikken, is Credion in staat om ook mid- & backoffice activiteiten aan te bieden op het gebied van tussentijdse revisierapportages en verdere beheeractiviteiten. Deze samenwerking zal het financieren van het MKB in Nederland revolutioneren en zal Credion in staat stellen haar relaties de meest efficiënte toegang tot kapitaal te bieden.”

Langdurige samenwerking

Met het sluiten van deze lange-termijn-overeenkomst krijgen MKB-bedrijven die het financieringsplatform gebruiken, naast toegang tot 27.000 investeerders van Symbid, ook directe toegang tot de kring van erkende geldverstrekkers van Credion. Deze variëren van algemene banken, factoringpartijen en leaseondernemingen tot private investeerders.

Door haar crowdfundingplatform nu verder te ontwikkelen tot een online financieringsplatform met mogelijkheden voor monitoring, loopt Symbid voorop in de ontwikkeling van online financieringsmogelijkheden. Door de integratie met bestaande boekhoudsystemen wordt het continue monitoren van MKB-investeringen mogelijk gemaakt. “Ons nieuwe monitoringsysteem is ongeëvenaard. Het is nu voor het eerst mogelijk om de prestaties van MKB-investeringen op regelmatige basis bij te houden. Investeerders hebben zo de gewenste controle over hun beleggingsportefeuille en voor ondernemers faciliteren we hybride financieringsvormen. Zo vervagen de grenzen tussen private en publieke bedrijven”, aldus Zandvliet.

Met deze strategische samenwerking dragen Symbid en Credion bij aan het oplossen van de ‘equity gap’, waar veel MKB-bedrijven in Nederland tegenaan lopen. Het platform biedt een veilige oplossing voor ondernemers op zoek naar kapitaal. Symbid zal MKB-bedrijven die haar platform bezoeken, doorverwijzen naar de nu aangesloten gecertificeerde regionale Credion-adviseurs en nog te werven andere adviseurs, waarna er een intake-gesprek zal plaatsvinden om de financieringsbehoefte optimaal in te vullen. Credion zal op haar beurt elke transactie via het Symbid-platform laten verlopen. De financiële adviseurs van Credion zullen gebruik maken van het Symbid-platform zodat alle ondernemingen kwalitatief zullen worden gemonitord gedurende de financieringsperiode.

Samen zijn Symbid en Credion in staat een interactief financieringsnetwerk op te zetten waar investeerders en ondernemers elkaar kunnen vinden. Deze baanbrekende samenwerking is de eerste stap naar een netwerk met volledige connectiviteit met het doel een efficiëntere kapitaalmarkt te creëren voor het MKB wereldwijd.

Over Symbid

Symbid is opgericht in april 2011 in Nederland als een van de eerste aandelen-crowdfundingplatforms ter wereld. De unieke juridisch-financiële structuur stelt investeerders in staat online te investeren in start-ups en groeiende bedrijven voor een bedrag van minimaal twintig euro. Inmiddels is Symbid (www.symbid.nl) uitgegroeid tot de wereldwijde leider in aandelencrowdfunding door haar innovatieve technologische structuur, gebruiksvriendelijke interface en toewijding aan het verzorgen van een veilige financieringsomgeving voor zowel investeerders als ondernemers. Op basis van de uitgebreide start-up-ervaring van het Symbid-team krijgen ondernemers coaching en advies nodig voor een succesvolle campagne. Hierdoor kunnen investeerders die het Symbid-platform gebruiken vertrouwen in hun investering. Per december 2014 heeft Symbid 60 ondernemers en hun start-up gefinancierd voor een totaal bedrag van 5,9 miljoen euro. In december 2013 werd Symbid als eerste aandelen-crowdfunding platform beursgenoteerd [OTCQB:SBID]. Het bedrijf begint in 2015 met de uitbreiding van haar activiteiten door naast crowdfunding ook andere, traditionele en alternatieve vormen van financiering, aan te bieden en zich zo door te ontwikkelen tot een online financieringsplatform voor het MKB. Daarnaast zal Symbid beginnen met met de Europese uitbreiding van haar diensten. Informatie over Symbid is ook te vinden op www.symbidcorp.com

Over Credion

Credion is een in 2001 opgerichte financiële adviesorganisatie die zich als enige in Nederland heeft gespecialiseerd in het aantrekken van vreemd en eigen vermogen voor MKB-bedrijven. Door haar landelijke positie en haar vele door haar begeleide transacties is Credion in staat meer kanalen open te breken voor financieringen zodat er naast de algemene banken ook andere alternatieve financieringspartijen aangeboden kunnen worden. Hier doet de klant van Credion haar voordeel mee. Credion geeft een onafhankelijkheidsgarantie af doordat zij een vergoeding vraagt voor haar dienstverlening aan haar klant. Credion haar credo luidt: “Credion realiseert geld om te ondernemen”. Daar maken wij ons sterk voor.

Credion is een landelijke adviesorganisatie met vestigingen verspreid over geheel Nederland. Hierdoor kan Credion in geheel Nederland ondernemers lokaal bedienen met haar dienstverlening. Credion heeft branche brede kennis en ervaring met specialisten op het gebied van de agrarische sector en de scheepsvaart. Daarnaast heeft Credion samenwerkingsverbanden met verschillende brancheorganisaties om specifieke kennis een ervaring te delen. Meer weten? www.credion.nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top