maandag, juni 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / ANWB in verzet tegen nieuwe regels vertragingen
ANWB in verzet tegen nieuwe regels vertragingen

ANWB in verzet tegen nieuwe regels vertragingen

  • Nederland
  • Passagiers die op een vlucht drie uur vertraging oplopen, hebben binnenkort geen recht meer op compensatie. Om luchtvaartmaatschappijen tegemoet te komen, heeft de Europese Commissie nieuwe regels opgesteld.
  • ANWB
  • http://www.anwb.nl
  • info@anwb.nl

In plaats van drie uur zullen passagiers in de toekomst vijf, negen of zelfs twaalf uur moeten wachten voordat ze recht hebben op een vergoeding. De ANWB wil dat de huidige grens van drie uur behouden blijft en zal daar bij de Nederlandse regering en bij de Europese Commissie op aandringen.

Volgens de bond heeft de huidige regeling er juist toe bijgedragen dat maatschappijen stipter zijn gaan vliegen. Deze ‘stok achter de deur’ verdwijnt met een versoepelde vergoedingsregeling. Reizigers binnen Europa zullen dan voor lief moeten nemen dat ze één vakantiedag verliezen door vertragingen op de heen- en de terugweg. Voor bestemmingen buiten Europa moeten passagiers zelfs genoegen nemen met een verlies van twee vakantiedagen zonder dat de luchtvaartmaatschappij hen hoeft te compenseren. Dat leden van de ANWB hier fel tegen zijn, blijkt uit recent ANWB-onderzoek.

Veel luchtvaartmaatschappijen zitten in zwaar weer. Luchtpassagiers begrijpen dat gestreefd wordt naar kostenbeheersing, maar willen de grens van drie uur als stok achter de deur behouden. Zij vinden dit ook rechtvaardig, omdat luchtvaartmaatschappijen vaak strenge regels hanteren, en sancties zetten op niet tijdig inchecken en kleine overschrijdingen van het gewicht van de bagage. Dan mag je verwachten dat zij zich zelf ook aan de regels houden en op tijd vliegen.

Als het gaat om de hoogte van de vergoeding zijn reizigers wel bereid water bij de wijn te doen, bijvoorbeeld door een percentage van de ticketprijs als vergoeding vast te leggen. Dan valt de vergoeding bij goedkope tickets lager uit dan de bedragen die nu moeten worden uitgekeerd.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top