vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / ANWB Museumcheck: hoe gastvrij en toegankelijk zijn musea voor minder mobiele mensen?
ANWB Museumcheck: hoe gastvrij en toegankelijk zijn musea voor minder mobiele mensen?

ANWB Museumcheck: hoe gastvrij en toegankelijk zijn musea voor minder mobiele mensen?

  • Nederland
  • Een museumbezoek is niet altijd vanzelfsprekend als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit. Daarom organiseert de ANWB samen met de Museumvereniging voor het tweede jaar de Museumcheck. Ruim 2.000 vrijwilligers bezoeken dit najaar circa 20 musea door heel Nederland. Zij beoordelen de musea op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid en geven tips om een bezoek aan een museum nog leuker te maken voor minder mobiele mensen.
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/nl/over-het-museum/pers/persberichten/anwb-museumcheck-2014

De bezoeken vinden in de maand oktober en november plaats. Aan de hand van een vragenlijst gaan de vrijwilligersduo’s aan de slag: kan ik het tentoongestelde goed zien, zijn er bankjes om te zitten? Is de informatie op de website duidelijk en is er een gastvrije ontvangst?

Na het bezoek geven zij hun bevindingen door via een online enquête. De resultaten zijn straks te vinden op Het Land van ANWB, de site met duizenden verrassende uitjes. De uitkomsten worden ook besproken met de betreffende musea. Zij krijgen een beeld hoe minder mobiele bezoekers het museum ervaren en wat beter kan.

Er zijn ruim 20 musea die meedoen. Naast het Van Gogh Museum zijn dat onder andere Boijmans van Beuningen, het Kröller-Müller Museum en het Groninger Museum. Maar ook kleinere musea zoals het Natuurmuseum Fryslân, het Museum van de Twintigste Eeuw en Kempenmuseum de Acht Zaligheden worden bezocht.

Ook meedoen?

De ANWB zoekt per museum 50 vrijwilligersduo’s, bestaande uit een minder mobiele museumbezoeker en een begeleider. Ook niet-ANWB leden kunnen meedoen. Kijk op www.anwb.nl/museumcheck voor meer informatie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top