maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / APK voor caravans moet van tafel
APK voor caravans moet van tafel

APK voor caravans moet van tafel

  • Nederland
  • De ANWB is fel tegen de Europese plannen om ook caravans onder de APK te laten vallen. Het Europees Parlement besluit komende week over het plan om caravans boven de 750 kg en onder de 3500 kg iedere twee jaar te keuren. De eerste keuring zou plaatsvinden wanneer de caravan vier jaar oud is. Maandag vindt er een debat plaats in het Europees parlement en dinsdag 2 juli stemt het Europees Parlement over dit plan.
  • ANWB
  • http://www.anwb.nl
  • info@anwb.nl

De ANWB is een uitgesproken tegenstander van een APK voor caravans. Volgens de bond helpt een APK voor caravans niet om de verkeersveiligheid te verbeteren en worden caravanbezitters onnodig op kosten gejaagd.

De ANWB stelt dat er geen bewijs is dat een periodieke keuring voor caravans zal helpen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Naast onnodige kosten zal de invoering van een APK voor caravans voor veel praktische problemen zorgen, zo verwacht de ANWB. Caravans die in het buitenland zijn gestald zullen in veel gevallen moeten worden teruggehaald naar Nederland. In sommige landen zal nog een registratiesysteem moeten worden opgezet. De ANWB taxeert dat ruim 400.000 caravanbezitters in Nederland hiermee te maken gaan krijgen.

De ANWB schat dat met de invoering, voorlichting en handhaving van dit nieuwe APK-systeem voor alle 27 lidstaten van de Europese Unie tientallen miljoenen euro’s zullen zijn gemoeid. Omdat de ANWB verwacht dat er geen gunstige invloed zal zijn op de verkeersveiligheid vindt de bond een dergelijke investering niet te verantwoorden.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top