maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / App Touch Van Gogh wint Heritage in Motion Award 2014
App Touch Van Gogh wint Heritage in Motion Award 2014

App Touch Van Gogh wint Heritage in Motion Award 2014

  • Nederland
  • De applicatie Touch Van Gogh die het Van Gogh Museum onlangs lanceerde, heeft de Heritage in Motion Award 2014 gewonnen in de categorie ‘Apps for mobile devices’. Jolein van Kregten, educator van het Van Gogh Museum, nam de prijs op vrijdag 25 april in Glasgow in ontvangst: “De jury waardeert deze app waarmee ons museum schilderijen van Vincent van Gogh breed toegankelijk maakt voor een groot publiek, doordat de gebruikers zelf ontdekken wat er in en onder de verf schuilgaat en zo dichter dan ooit bij het werk en de intenties van de schilder komen en de schilderijen als het ware herontdekken.”
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?page=349714&lang=nl

Heritage in Motion is een multimedia competitie die om het jaar plaats vindt. De competitie richt zich op de makers en de gebruikers van film, games, apps en websites die Europa’s erfgoed uitdragen. De prijzen worden uitgereikt voor multimedia producten die op de meest innovatieve en creatieve manier de aandacht vestigen op een van de facetten van het Europese erfgoed. Heritage in Motion is een initiatief van Europa Nostra en de European Museum Academy. Deze twee partnerorganisaties willen met de Heritage in Motion Awards de waarde van het Europees erfgoed bekrachtigen en daarmee een bijdrage leveren aan het behoud en de promotie van het Europees erfgoed.

De app Touch Van Gogh is gemaakt voor tablets en benut multitouch functies om gebruikers spelenderwijs de informatie te laten ontdekken die in en onder de verf schuilgaat. Zo kan men zelf de oude vernislaag van het schilderij De slaapkamer verwijderen en bijvoorbeeld uitvinden dat het schilderij De tuin van Daubigny is geschilderd op een theedoek. Op deze manier worden resultaten uit complex technisch onderzoek naar Van Goghs werkwijze toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. In juni 2014 wordt de app uitgebreid met drie andere werken van Van Gogh.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top