maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / App Touch Van Gogh wint World Summit Award Mobile en IDCA Award
App Touch Van Gogh wint World Summit Award Mobile en IDCA Award

App Touch Van Gogh wint World Summit Award Mobile en IDCA Award

  • Nederland
  • De applicatie 'Touch Van Gogh' die het Van Gogh Museum in 2013 lanceerde, valt opnieuw in de prijzen.
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/nl/over-het-museum/pers/persberichten/app-touch-van-gogh-wint-world-summit-award-mobile-en-idca-award

De applicatie wint de World Summit Award Mobile in de categorie ‘m-Tourism & Culture’ en ‘Goud’ in de categorie ‘Best App’ van de International Design and Communication Award (IDCA).

World Summit Awards

De World Summit Awards is een internationaal initiatief. De competitie vindt om het jaar plaats en richt zich op het selecteren en promoten van applicaties die het meest innovatief zijn en over de beste interactieve inhoud beschikken. Herman van Oorschot, landenexpert namens de World Summit Award Mobile stelt dat de Touch Van Gogh applicatie een kritische test heeft doorstaan: “We hebben vier Nederlandse apps geselecteerd die kunnen wedijveren op een internationaal podium. Na een juryoordeel van 18 juryleden uit 16 landen verspreid over alle continenten werd Touch Van Gogh gekozen als een van de vijf winnaars in de categorie m-Tourism & Culture.”

The International Design and Communication Awards (IDCA)

The International Design and Communication Awards (IDCA) richt zich op de creativiteit binnen de kunst- en museumwereld op het gebied van communicatie, design en branding. Touch Van Gogh scoorde het beste in de categorie waarin communicatie met het publiek voorafgaand, tijdens en na het museumbezoek centraal staat.

De applicatie Touch Van Gogh viel eerder dit jaar al in de prijzen en ontving in april de Heritage In Motion Award in de categorie ‘Apps for mobile devices’. De applicatie is gemaakt voor tablets en benut multitouch functies om gebruikers spelenderwijs de informatie te laten ontdekken die in en onder de verf schuilgaat. Zo kan men zelf de oude vernislaag van het schilderij De slaapkamer verwijderen en bijvoorbeeld uitvinden dat het schilderij De tuin van Daubigny is geschilderd op een theedoek. Op deze manier worden resultaten uit complex technisch onderzoek naar Van Goghs werkwijze toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. In juni 2014 is de app uitgebreid met drie andere werken van Van Gogh: De hut, Zeezicht bij les-Saintes-Marie-de-la-Mer en De tuin van de inrichting Saint-Paul.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top