zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / APS: Kleinste brandblusser ter wereld Nederlandse vinding
APS: Kleinste brandblusser ter wereld Nederlandse vinding

APS: Kleinste brandblusser ter wereld Nederlandse vinding

  • Nederland
  • Het Nederlandse Ardexx B.V. introduceert de kleinste brandblusser ter wereld die werkt zonder drijfgas. De brandblussers hebben het Rijkstypekeur van KIWA-NCP en voldoen daarmee aan de Nederlandse én Europese richtlijnen. Met een gewicht van 280 gram en lengte van slechts vijftien centimeter is het apparaat makkelijk te bedienen met één hand. De brandblussers zijn vanuit elke hoek bruikbaar, spuiten schuim en zijn drie jaar houdbaar. Ze hoeven niet zoals traditionele brandblussers periodiek te worden gekeurd en hoeven niet rechtop te staan. En het apparaat doet het ook nog als het op z'n kop is gehouden of is omgevallen. Daarnaast is de blusstof biologisch afbreekbaar en heeft geen negatief effect op elektrische apparatuur.
  • 589bc655-d304-4aa9-afa5-5c5fdc592e4b
  • Ardexx B.V.
  • http://www.ardexx.nl
  • info@ardexx.com

Alleen al dit jaar brak er in Nederland tot nu toe 16 keer per dag brand uit in huis. Daarbij vielen 600 (zwaar)gewonden, maar liefst 52 doden en deze laatste cijfers lijken voor 2014 alleen maar erger te worden, becijferde Brandweer Nederland.

,,Het werd hoog tijd dat er een handzame, veilige brandblusser te koop komt die jong en oud gemakkelijk kan gebruiken, vindt Vincent Ruinaard, CEO van Ardexx B.V uit Oostvoorne dat de brandblusser heeft ontwikkeld. ,,De paniek is immers groot als de vlam in de pan slaat of als op welke manier dan ook brand uitbreekt in huis. Daar komt bij dat we tegenwoordig steeds langer zelfstandig thuis gaan wonen. En wees eerlijk: wie kan er nou overweg met zo’n groot en zwaar traditioneel blusapparaat?”

De brandblussers zijn speciaal ontwikkeld voor veel komende huis- tuin- en met name keukenbranden. Ter illustratie; een keukenbrand van zo’n vijf liter brandend keuken- of frituurvet is in een handomdraai met het apparaat geblust. De blussers zijn nu al in de zorg te koop en komen vanaf oktober voor de consumenten op de markt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top