maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / APS: Leprapatiënten in gevaar door ebola
APS: Leprapatiënten in gevaar door ebola

APS: Leprapatiënten in gevaar door ebola

  • Nederland
  • ‘Door de opmars van ebola riskeren leprapatiënten handicaps en blindheid,’ aldus Jan van Berkel, directeur van de Leprastichting en de nieuwe voorzitter van ILEP (internationale federatie van leprabestrijdingsorganisaties). De enorme druk op de gezondheidssystemen in Liberia, Sierra Leone en Guinea bedreigt de distributie van lepramedicijnen en de zorg voor patiënten.
  • Leprastichting
  • http://www.lepra.nl
  • info@leprastichting.nl

Van Berkel roept de overheden van de omliggende landen op om zich voor te bereiden op het behandelen van niet-ebola patiënten. Door voorraden medicijnen aan te leggen en patiënten voor te bereiden op een periode waarin zij niet naar de gezondheidscentra kunnen komen.

‘Ebola ontwricht alles wat we hebben opgebouwd’

‘Leprapatiënten zijn beter af dan ooit – er zijn grote doorbraken in de behandeling, in de wereldwijde erkenning van de noodzaak om lepra en andere vergeten tropische ziektes te bestrijden en in het doorbreken van het stigma – maar op dit moment ontwricht de ebola-uitbraak alles wat we hebben opgebouwd,’ zei hij.

‘De ILEP-leden zijn al decennia actief in deze landen, met grote toewijding zetten we ons in voor de mannen, vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van lepra en andere tropische ziekten en we zullen de zorg weer opbouwen zodra de huidige crisis over is.’

Noodplannen

Tijdens het jaarlijkse samenwerkingsoverleg vorige week in Londen, besloten de veertien ILEP-leden om samen de overheden van de getroffen landen te steunen met noodplannen, de voorbereiding van wederopbouw van de leprabestrijding en het in kaart brengen van de impact die ebola heeft op mensen die lepra hebben (gehad).

ILEP bereikte ook overeenstemming over een nieuwe strategie om besmetting te stoppen, om handicaps door lepra te voorkomen en om de barrières weg te nemen voor inclusie van mensen die lepra hebben (gehad). Om beter met de Wereldgezondheidsorganisatie en overheden te kunnen samenwerken, verhuist ILEP haar hoofdkantoor begin volgend jaar naar Geneve.

Jan van Berkel is directeur van de Leprastichting en bekleedde eerder diverse andere functies binnen de goede doelen-sector.

http://www.lepra.nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top