maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / APS: Nederlanders blijven trouw aan Barcelona
APS: Nederlanders blijven trouw aan Barcelona

APS: Nederlanders blijven trouw aan Barcelona

 • Nederland
 • Barcelona wederom favoriete bestemming, Ibiza stijgt plaats in lijst populaire Spaanse vakantiebestemmingen Barcelona is voor het vijfde jaar op rij de favoriete Spaanse bestemming voor de Nederlandse reiziger. Dit blijkt uit een recent onderzoek door Booking.com, marktleider op het gebied van online reserveringen. Barcelona wordt gevolgd door Madrid en op de derde plek staat Sevilla.De totale top 10 is de afgelopen vijf jaar niet veel veranderd. Nederlanders kiezen vaak voor dezelfde plekken. Opvallend is wel dat de Nederlandse reiziger in 2014 Córdoba heeft verruild voor Ibiza City, dat in 2013 op de 8ste plek stond en het afgelopen jaar op de 7de.
 • 2df757c3-8aac-4aef-a98f-6eec99abb2d3
 • Booking.com
 • www.booking.com
 • Andre.manning@booking.com
 • 84f5e8a0-eed7-4412-99c8-12e331fe6915

In het onderzoek van Booking.com is gekeken naar trends, ontwikkelingen en accommodatie keuzes van de afgelopen vijf jaar. Met ruim 580.000 hotels en andere accommodaties en ruim 40 miljoen on-line beoordelingen van gasten heeft Booking.com één van de meest omvangrijke databases op reisgebied.

In het onderzoek van Booking.com is ook gekeken naar voorkeur van verschillende doelgroepen – jongere stellen en oudere stellen, gezinnen met kinderen en groepen reizigers – en waar zij in Spanje het liefst verblijven. Ook hierbij geldt dat Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia onder alle doelgroepen even populair zijn. Daarnaast kiezen ouderen vaker voor Torremolinos, Benidorm en Ronda, terwijl groepen reizigers en gezinnen met kinderen liever op Ibiza verblijven. Jonge stellen kiezen voor Alicante, Mallorca en Córdoba.

Uiteraard is door Booking.com ook gekeken naar de favoriete hotels van de Nederlandse vakantiegangers. Voor Nederlandse gezinnen met oudere kinderen staat Apartamentos Tempa Museo in Sevilla op de eerste plaats. Dit hotel wordt door Nederlandse gasten bekroond met een 9.8.

Gezinnen met jonge kinderen kiezen voor Inturotel Esmeralda Park in Cala DE’Or op Ibiza en belonen dit hotel daarvoor met een 8,6. Opvallend is dat de groepen eveneens voor Apartementos Tempa Museo in Sevilla kiezen en geven deze accomodatie een ruime 9. Hotel Castillo de Santa Catalina is favoriet bij de ouderen, die hiervoor naar Malaga afreizen. Zij geven dit hotel een 9.4.

De solo-traveller gaat het liefst naar Ayre Hotel Astoria Palace in Valencia. Zij geven dit hotel een 8.3. En de jonge gezinnen kiezen voor Agroturismo Ca Sa Vilda Marge in Sant Joan de Labritja, Islas Baleares op Ibiza. Met een 9.4 is dit voor hun de absolute winnaar.

Wat opvallend is aan dit lijstje, is dat geen van de favoriete hotels zich bevindt in de favoriete stad van Nederlanders in Spanje: Barcelona.

Top 10 bestemmingen 2014 aldus Booking.com

 1. Barcelona
 2. Madrid
 3. Valencia
 4. Sevilla
 5. Malaga
 6. Granada
 7. Ibiza Town
 8. Córdoba
 9. Alicante
 10. Torremolinos

Over Booking.com:

Booking.com is wereldwijd marktleider op het gebied van online reserveringen van hotels en andere accommodaties. Booking.com garandeert de beste prijs voor elke accommodatie — van kleine onafhankelijke accommodaties tot vijfsterrenluxe. Gasten hebben altijd en overal via hun computer, mobiele telefoon of tablet toegang tot de website van Booking.com en betalen nooit boekingskosten. Booking.com is beschikbaar in 42 talen en heeft een aanbod van meer dan 580.000 hotels en accommodaties in 205 landen. Op de website staan ruim 40 miljoen beoordelingen die door gasten na hun verblijf zijn geschreven. Booking.com trekt online bezoekers van over de hele wereld, zowel zakenreizigers als vakantiegangers. Booking.com heeft meer dan 17 jaar ervaring en werkt met ruim 8.300 toegewijde medewerkers in meer dan 115 kantoren wereldwijd. Het in-house klantenserviceteam is 24/7 beschikbaar, helpt gasten in hun eigen taal en biedt klanten een uitzonderlijke ervaring.

Booking.com B.V. (opgericht in 1996) bezit en beheert Booking.com(tm) en is onderdeel van de Priceline Group (NASDAQ: PCLN). Volg ons op Twitter, Google+ en Pinterest, like ons op Facebook of ga voor meer informatie naar http://www.booking.com.

http://www.booking.com

https://twitter.com/bookingcom

https://plus.google.com/+Bookingcom

http://pinterest.com/bookingdotcom

https://www.facebook.com/bookingcom

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top